x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fără viză în Emirate!

Fără viză în Emirate!

de Sebastian S. Eduard    |    30 Mar 2014   •   15:37
Fără viză în Emirate!

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile emirateze, citade de Ministerul Afacerilor Externe, începând cu data de 22 martie 2014, cetăţenii români titulari de paşapoarte simple care călătoresc în Emiratele Arabe Unite (EAU) în scop de afaceri, turism sau vizită sunt exceptaţi de la obligativitatea obţinerii în prealabil, de la o misiune diplomatică sau de la un oficiu consular emiratez, a unei vize de intrare pentru scurtă şedere.

Pentru categoriile de persoane specificate, formalităţile de intrare pe teritoriul EAU se soluţionează direct la punctele de frontieră ale acestui stat, cu titlu gratuit. În acest regim se acordă un drept de şedere pe teritoriul EAU de 30 zile. Dreptul de şedere poate fi prelungit o singură dată, pentru alte 30 zile, contra unei taxe de 500 AED.

Până acum, obţinerea unei vize pentru românii care călătoreu în Emirate ca turişti devenea o adevărată problemă. Întrucât EAU nu au servicii consulare pentru Bucureşti, viza se obţinea prin intermediul unor firme specializate, a hotelului în care urmau să fie cazaţi sau cu ajutorul celor de la Emirates (în cazul în care se folosea această linie aeriană). Mai mulţi intermediari însemna şi un preţ mai mare al vizei, preţul ei putând ajunge şi la 150 de dolari/persoană. Mai mult, din cauza aceloraşi intermediari de multe ori era o adevărată „echilibristică” sincronizarea zborului cu obţinerea vizei.

MAE recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească în EAU să evite utilizarea paşaportului temporar, întrucât poliţia de frontieră locală nu permite intrarea pe teritoriul acestei ţări a titularilor de paşapoarte temporare. De asemenea, toate tipurile de documente de călătorie folosite de cetăţenii români pentru deplasarea în EAU Unite trebuie să fie valabile încă cel puţin 6 luni de la data intrării pe teritoriul EAU. 

×
Subiecte în articol: viza emirate emiratele arabe