x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O fetiţă de nici 10 ani şi-a denunţat tatăl la Poliţie pentru viol

O fetiţă de nici 10 ani şi-a denunţat tatăl la Poliţie pentru viol

de Carmina Pricopie    |    22 Mai 2023   •   09:00
O fetiţă de nici 10 ani şi-a denunţat tatăl la Poliţie pentru viol

Rele tratamente aplicate minorului, violența în familie şi viol, toate în formă continuată, sunt capetele de acuzare pentru care Florentin, un monstru în vârstă de 42 de ani, din Bucureşti, a fost condamnat, de magistraţi ai Judecătoriei Sectorului 1, la 10 ani de închisoare. În plus, după ce va executa pedeapsa, bărbatul nu are voie să fie tată vreme de cinci ani. În această perioadă nu are voie nici măcar să vorbească cu cea pe care a mutilat-o pe viaţă, cu propria sa fiică. Un copil de nici 10 ani pe care l-a maltratat în perioada 2020 - martie 2022, spun anchetatorii.

Coșmarul copilei s-a sfârșit în primăvara lui 2022. Solicitată să intervină la un scandal domestic, o patrulă de poliţie a scos fetiţa din casă şi a încredinţat-o DGASPC. Ulterior, copila i-a spus poliţistei care se ocupa de dosar că are un secret şi că vrea să i-l spună. Era un secret rău, un secret care îi distrusese copilăria. Şi i-a povestit poliţistei cum cel pe care-l numea tată o viola şi o bătea de doi ani. Abuzuri de neimaginat. În prezenţa unui psiholog, copila a vorbit şi cu procurorul de caz şi a povestit tot ce i se întâmplase. Aşa cum a priceput ea cu mintea unei fetiţe care încă se juca cu păpuşile. În aceeaşi zi în care a dat declaraţia, bărbatul a fost arestat preventiv. Asta deşi, nu recunoscuse nimic nici la audierile de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi nici în faţa judecătorilor, la arestare. La primul termen de judecată, după ce rechizitoriul a fost trimis în instanţă, individul s-a răzgândit. Şi în boxa acuzaţilor i-a spus judecătorului de şedinţă că recunoaşte toate acuzaţiile pe care i le aduceau procurorii în baza mărturisirii propriului copil.

Sentința a fost pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute. La cei 10 ani de închisoare, judecătorii i-au adăugat şi alte pedepse anterioare pe care le primise sub supraveghere, astfel că individul va executa 12 ani şi două luni de puşcărie. În plus, la solicitarea Parchetului, bucureşteanul va trebui să-şi despăgubească copila cu 100.000 de euro. Decizia nu e definitivă.

Pentru 2 ani de violuri şi bătăi crunte, monstrul a fost condamnat la 10 ani de puşcărie

×
Subiecte în articol: viol dgaspc copil