x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fetita din cusca - Plasata unui asistent maternal

Fetita din cusca - Plasata unui asistent maternal

de Mirela Romanet    |    18 Mar 2006   •   00:00
Fetita din cusca - Plasata unui asistent maternal

Judecatorii bacauani au decis ieri sa incredinteze de urgenta unui asistent maternal profesionist ingrijirea Marianei, fetita de 2 ani si jumatate care era tinuta de bunicii ei intr-un tarc acoperit cu o plasa de sarma.

Mama fetitei poate sa faca recurs in 10 de zile de la pronuntarea acestei decizii. Cert este ca imediat dupa citirea sentintei o masina a Directiei Generale de Protectie a Copilului a pornit catre satul bacauan Galeri, locul unde au casa bunicii fetei. Asistentii sociali vor lua copilul si il vor incredinta unui asistent maternal profesionist, care a fost anuntat deja despre decizia judecatorilor. Incredintarea ingrijirii ei catre un asistent maternal profesionist s-a facut pe termen nelimitat, dar in nu mai putin de 30 de zile de la data pronuntarii. Asta intrucat intr-o luna asistentii sociali vor putea face o reevaluare psihosociala a membrilor familiei, dar si a conditiilor de viata. Copilul va putea fi reincredintat mamei numai in cazul in care ea va solicita acest lucru. Intrebata daca va face recurs la decizia judecatorilor, mama fetitei a refuzat initial printre hohote de plans sa vorbeasca. Mai apoi ea a declarat ca impreuna cu concubinul, care se va muta cu ea in Galeri, va face tot posibilul sa-si recapete copilul inapoi.

INTERES
Italia este preocupata de evolutia cazului micutei Mariana. Ambasadorul acestei tari in Romania, Daniele Mancini, a transmis o scrisoare secretarului de Stat, Bogdan Adrian Panait, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, solicitand informatii detaliate despre demersurile care se fac pentru protectia fetitei. "Cazul fetitei cu ochi albastri prezinta un mare interes pentru principalele institutii de informare a opiniei publice italiene si romane, se arata in document.

×
Subiecte în articol: observator