x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Barna anunță primul eveniment-pilot din sport. Finala Cupei României se va disputa cu spectatori

Barna anunță primul eveniment-pilot din sport. Finala Cupei României se va disputa cu spectatori

de Alice Petrescu    |    10 Mai 2021   •   20:13
Barna anunță primul eveniment-pilot din sport. Finala Cupei României se va disputa cu spectatori

Vicepremierului Dan Barna, a anunțat că oficialii fotbalului românesc intenționează să facă un prim test și să permită, accesul spectatorilor la finala Cupei României din acest an, programată pe 22 mai. El mai spune că anumite condiții vor fi stabilite printr-un ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății.

 

În plus, Dan Barna a transmis pe pagina de socializare că Guvernul a aprobat luni prelungirea stării de alertă, precum și o serie de măsuri de reducere a unor restricții, cu respectarea măsurilor de siguranță. Potrivit acestuia, Hotărârea de Guvern cuprinde și o veste bună pentru iubitorii fotbalului.

„Deși regula rămâne aceea că toate competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori, am agreat astăzi posibilitatea organizării unor evenimente sportive pilot la care pot participa persoanele vaccinate, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test negativ certificat”, a mai scris Dan Barna pe Facebook.

El spune că primul meci care s-ar putea disputa în aceste condiții ar putea fi finala Cupei României.

„Lucrăm în continuare în echipă pentru ca primul astfel de meci să poată fi finala Cupei României care va avea loc pe 22 mai, sub rezerva îndeplinirii tuturor condițiilor de siguranță la accesul pe stadion”, a mai scris Barna pe rețeaua de socializare.

În cazul în care acest test va fi unul reușit și suporterii vor respecta normele impuse de autorități, acesta va fi cel mai probabil scenariul pentru Campionatul European găzduit și de țara noastră, iar Arena Națională se va umple în proporție de 25% din capacitatea totală pentru cele 4 meciuri de la turneul final.

×
Subiecte în articol: Dan Barna