x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiul preşedintelui AVAS, acuzat de trafic de droguri, cere să fie eliberat

Fiul preşedintelui AVAS, acuzat de trafic de droguri, cere să fie eliberat

de Mediafax    |    04 Ian 2012   •   07:52

Andrei Popa, fiul presedintelui AVAS Aurelian Popa, cere la Curtea de Apel Bucuresti sa fie eliberat provizoriu pe cautiune. Andrei Popa este arestat din 2 august in baza unui mandat emis de Tribunalul Bucuresti. In 29 august, fiul presedintelui AVAS a fost trimis in judecata alaturi de Elias Popescu, ambii fiind acuzati de trafic de droguri.

O zi mai tarziu, instanta Tribunalului Bucuresti a constatat legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive a lui Andrei Popa. Decizia a fost contestata de fiul presedintelui AVAS la Curtea de Apel Bucuresti, care in 7 septembrie i-a respins ca nefondat recursul.

Ulterior, la termenul din 21 noiembrie al dosarului in care este acuzat de trafic de droguri, instanta Tribunalului Bucuresti i-a respins o cerere de liberare provizorie sub control judiciar. Andrei Popa a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, care in 24 noiembrie i-a respins ca nefondat recursul.

"(...) in niciun moment nu am avut cunostinta de faptul ca fiul meu ar fi desfasurat vreo activitate de natura infractionala. Am siguranta si convingerea ca organele de cercetare penala, precum si instantele de judecata competente, vor analiza si vor decide in conformitate cu prevederile legale. In calitate de parinte, imi exprim regretul pentru faptele de care fiul meu este acuzat si precizez ca el si doar el este singurul raspunzator de cele intamplate si singurul care trebuie sa suporte consecintele legale ale faptelor sale", declara presedintele AVAS, Aurelian Popa, intr-un comunicat transmis presei.

×