x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Matilda Pascal Cojocărița: „Ne-a părăsit MĂMUCA. Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Române”

Matilda Pascal Cojocărița: „Ne-a părăsit MĂMUCA. Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Române”

de Vali Deaconescu    |    15 Feb 2024   •   18:33
Matilda Pascal Cojocărița: „Ne-a părăsit MĂMUCA. Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Române”

Lumea muzicii populare din România este în doliu după vestea tragică a trecerii în neființă a Florentinei Satmari. Anunțul trist a fost făcut de către Matilda Pascal Cojocărița, remarcabila cântăreață de muzică populară, care a adus în atenția publicului sacrificiul și devotamentul de o viață al doamnei Satmari.

„Ne-a părăsit MĂMUCA. Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului! Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele Mămuca, odihnî în lumină, aplauze și flori", a transmis Matilda Pascal Cojocărița.

Și Maria Dragomiroiu, o altă voce de referință în peisajul muzicii populare, a împărtășit durerea pierderii și recunoștința față de contribuția inestimabilă a doamnei Satmari. „Iarăși o zi tristă pentru mine, pentru familia mea și pentru foarte mulți interpreți de muzică populară și nu numai. A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române. În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiție extraordinară, a dat aripi multor interpreți din toate zonele folclorice. Toți au devenit interpreți consacrați și iubiți de marele public", a exprimat Maria Dragomiroiu, adăugând o notă personală de regret și recunoștință pentru amintirile pe care le-a împărtășit cu distinsa doamnă.

FB Maria Dragomiroiu

 

×