x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Zamfirescu: Călin Netzer dădea semne că face un film mare

Florin Zamfirescu: Călin Netzer dădea semne că face un film mare

17 Feb 2013   •   10:34
Florin Zamfirescu: Călin Netzer dădea semne că face un film mare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Actorul Florin Zamfirescu, interpretul personajului "Domnul Făgărăşanu" din filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Netzer, câştigător al premiului Ursul de aur la Berlinala 2013, spune că pentru el distincţia primită sâmbătă seara la Berlin "este o mare bucurie".

"Este o mare bucurie acest premiu, chiar este o mare bucurie. Mă aşteptam ca filmul acesta să câştige un premiu. Ştiam de la filmări că lucrurile sunt speciale şi Călin Netzer dădea semne că face un film mare", a declarat pentru Agerpres Florin Zamfirescu.

"Poziţia Copilului" a câştgat sâmbătă seară "Ursul de Aur" pentru cel mai bun film la Berlinală, anunţ primit cu ropote de aplauze de cei prezenţi în sală la ceremonia de premiere. Un film foarte bine primit atât de specialişti, cât şi de public, drama românească 'Poziţia Copilului' (Child's pose) primise vineri seara premiul Federaţiei Internaţionale a Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Berlin. O femeie, provenită din noua elită, face totul pentru a-şi salva fiul după ce acesta a accidentat mortal cu maşina un adolescent. Actriţa Luminiţa Gheorghiu nu a primit Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă, distincţia revenindu-i actriţei chiliene Paulina Garcia, pentru rolul principal din Gloria.

×