x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Francine Cousteau a devenit oficial ambasador al Deltei Dunării

Francine Cousteau a devenit oficial ambasador al Deltei Dunării

07 Apr 2009   •   00:00
Francine Cousteau a devenit oficial ambasador al Deltei Dunării

Preşedinta "Cousteau Society" a primit astăzi, la Tulcea, diploma de ambasador al Deltei Dunării pentru meritele pe care are în promovarea internaţională a acestei regiuni, informează Agerpres.

Francine Cousteau a primit diploma de ambasador al Deltei Dunării de la ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, care a mărturisit că este foarte emoţionat de acest moment, pentru că îşi aduce aminte cu nostalgie de reportajele televizate ale marelui explorator, comandantul Jacques-Yves Cousteau, soţul lui Francine.

'Am aflat cu drag că Francine a scris despre Delta Dunării din ceea ce a aflat de la soţul său, ducând acest mesaj de suflet în Europa', a afirmat Nicolae Nemirschi. 'Vreau să fii lângă noi, să duci în lume mesajul de suflet şi să ştii că ai alături cea mai dură parte a 'armatei' care luptă pentru Delta Dunării', i-a spus oaspetelui ministrul Mediului.

Aflată la prima sa vizită în Delta Dunării, Francine Cousteau, care promovează pe plan internaţional importanţa acestei regiuni, s-a declarat impresionată de frumuseţea şi unicitatea Deltei.
'Sunt mândră că primesc acest premiu, aşa cum şi comandantul (Jacques-Yves Cousteau - n.r.) era mândru de munca sa de promovare a mediului, pe care o continui astăzi. El a lucrat cu îndârjire pentru a convinge Naţiunile Unite că nu este misiune mai importantă decât cea a continuării vieţii pe pământ şi că apa este firul necesar', a spus Francine Cousteau, care a promis că va purta mai departe forţa mesajului soţului său. 'Am nevoie de voi şi voi aveţi nevoie de mine', a încheiat ea adresându-se ministrului Mediului, autorităţilor locale, social-democraţilor români şi socialiştilor din Parlamentul European, alături de care derulează un amplu proiect de promovare a Deltei Dunării în plan internaţional. Francine Cousteau a venit în România la invitaţia europarlamentarilor PSD Victor Boştinaru şi Daciana Sârbu şi a participat la conferinţa cu tema 'Conservarea Deltei Dunării prin intermediul politicii regionale şi de protecţia mediului a Uniunii Europene'. (V.A.)

×