x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ”Fugi, fugi că murim!”. Bărbatul care și-a dat viața pentru a-și salva fiica și soția în timpul exploziilor de la Crevedia

”Fugi, fugi că murim!”. Bărbatul care și-a dat viața pentru a-și salva fiica și soția în timpul exploziilor de la Crevedia

de Redacția Jurnalul    |    01 Sep 2023   •   10:00
”Fugi, fugi că murim!”. Bărbatul care și-a dat viața pentru a-și salva fiica și soția în timpul exploziilor de la Crevedia
Sursa foto: Antena 3 CNN

Marian a murit la Spitalul Floreasca, în urma exploziilor de la Crevedia. Și-a salvat fiica și soția cu prețul vieții lui.

Marian avea 64 de ani. Sâmbătă seara, a ajuns la spital cu arsuri pe mai mult de 90% din corp, după ce la stația GPL de vizavi de casa lui au avut loc trei explozii. Din nefericire, din cauza stării grave în care se afla, transferul în străinătate a fost imposibil. 

În stare de șoc și cu hainele sfâșiate de suflul exploziilor, a fost purtat pe brațe de pompieri, în încercarea de a-l salva. Era în casă alături de soția și de fiica lui în momentul în care s-a dezlănțuit iadul. 

”Sora mea cea mică a auzit un mare suflu şi atunci s-a dus la tata şi i-a spus, vino pentru că ceva se aude, pierde gaz! Pierdea gaz. I-a spus fugi, fugi că murim! Că ia foc! Atunci, butelia a zburat direct în curte!”, povestește Răzvan, fiul bărbatului, citat de observatornews.ro.

Au durat doar câteva secunde până locuința a ars ca o torță. Marian și-a salvat familia fără ca măcar să se gândească la viața lui. 

Fiul lui, stabilit în Londra, s-a întors acum acasă să își înmormânteze părintele. 

Reporter: Aţi fost acasă?

Răzvan: Nu am fost acasă! Şi, de fapt, nu există casă! Nu mai există casă! Care casă?

Sâmbătă seara, la scurt timp după incendiu, Răzvan cerea ajutorul tuturor celor care puteau să le fie alături mamei și surorilor lui mai mici. 

”Bună seara! Cu mare neplăcere doresc să aduc la cunoștință că o parte din familia mea (surorile mele și mama) sunt pe un câmp la ieșire din comună, desculți, fără haine, nemâncați și fără ajutor, din cauza tragicului accident de la stația GPL, fiind situată față-n față cu stația GPL ce a explodat. 

Casa și tot ce am avut au fost distruse din cauza exploziei și a suflului, fiind cea mai aproape. Vă rog din suflet, fac apel către Primăria Crevedia, să-i ajute dacă este cu putință... Este un caz dureros, tatăl meu este internat la urgență în Floreasca din cauza arsurilor. 

Dumnezeu cu mila Lui. Fac un apel disperat către oricine poate să ne ajute. Dumnezeu să vă binecuvinteze”, scria tânărul pe o rețea socială.

 

×
Subiecte în articol: explozie crevedia spital floreasca