x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeralii - Adio, Anton Roman!

Funeralii - Adio, Anton Roman!

de Mihaela Suciu    |    02 Sep 2005   •   00:00
Funeralii - Adio, Anton Roman!

Scriitorul si realizatorul de televiziune Radu Anton Roman, decedat luni searz, in urma unui stop cardiorespirator, a fost inmormantat ieri la Cimitirul Bellu Catolic din Bucuresti.
Ceremonia a durat o ora si jumatate si a inceput cu o slujba la capela Sfanta Ana din Cimitirul Bellu.

Membri ai familiei, dar si prieteni, colegi din Pro TV, colaboratori si persoane publice care l-au cunoscut si apreciat l-au insotit pe ultimul drum. Printre cei prezenti s-au numarat Horia-Roman Patapievici, Andrei Plesu, Mihai Dedu, Teo Trandafir, Florin Busuioc, Cristian Tabara si Mihaela Tatu.

"Adevarul este ca nu inteleg decat in parte ceea ce se intampla, dar trebuie simtit cu toata durerea, fara rusine. Vorbesc in numele colegilor si al prietenilor cand spun ca nu ne-am imaginat ca il vom pierde atat de repede. Cu aceeasi forta cu care a venit, cu aceeasi se duce", a spus Cristian Tabara la finalul slujbei. "Odihneste-te si pentru noi, Radule, pana venim sa ne odihnim cu tine!", a incheiat acesta cuvantarea. Nascut la 19 august 1948, la Fagaras, Radu Anton Roman si-a inceput cariera prin a fi gazetar. Peste putin timp a devenit scriitor, publicand peste zece romane de succes international. Marea sa provocare a fost insa redescoperirea spiritualitatii romanesti prin cutumele specifice. In cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman a marcat oameni si locuri, ramanand viu in memoria tuturor.

×
Subiecte în articol: observator