x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeriu ar prefera o universitate străină, uneia româneşti, dacă ar mai fi student

Funeriu ar prefera o universitate străină, uneia româneşti, dacă ar mai fi student

de Mediafax    |    19 Sep 2011   •   13:53

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca daca ar avea 18 ani ar alege sa studieze in strainatate, insa problema nu este ca studentii pleaca la universitati de peste hotare, ci ca nu se mai intorc.

Intrebat de jurnalisti intr-o conferinta de presa sustinuta la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB) ce ar face in cazul in care ar avea 18 ani si ar trebui sa aleaga din nou ori sa studieze in strainatate ori in Romania, Daniel Funeriu a raspuns:

"Este o falsa problema aceea a plecarii studentilor romani in strainatate. Adevarata problema este ca ei nu se intorc. Problema nu este ca un student roman pleaca in strainatate. Studentii francezi pleaca in strainatate, studentii englezi pleaca in strainatate, studentii chinezi pleaca. E important ca tinerii nostri sa profite de libertatea pe care o au si studieze in diferite colturi ale lumii, cei care au aceste posibilitati", a spus Daniel Funeriu.

El a adaugat ca ar alege sa studieze in strainatate daca ar avea resursele sa faca acest lucru.

Funeriu a spus ca tinerii se intorc in Romania daca stiu ca au conditii, daca stiu ca in mediul universitar se promoveaza calitatea.

×