x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Mocanu este noul director general interimar la Metrorex

Gabriel Mocanu este noul director general interimar la Metrorex

02 Iul 2020   •   17:01
Gabriel Mocanu este noul director general interimar la Metrorex

Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit în ședință, joi, a luat act de demisia doamnei Mariana Miclăuș și a numit un nou director general interimar, în persoana lui Gabriel Mocanu.

Gabriel Mocanu îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex.

“Așa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important și o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei - Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuș în funcția de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuții tehnice cu toți factorii implicați, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenția asupra termenului de finalizare și darea în circulație cu călători, iar cei care vor greși trebuie să plătească. După ce toți cei implicați m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforțat, i-am transmis doamnei director Miclăuș că, din acel moment, va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuș a înțeles că atunci când ești într-o funcție de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îți asumi și eșecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toți cei care nu își fac treaba și cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut. Toți trebuie să înțeleagă că sunt puși în funcții să presteze un serviciu public în interesul românilor”, a spus ministrul Lucian Bode.

Recent, premierul Orban și ministrul Transporturilor au anunțat că termenul de dare în folosinţă a M5, 30 iunie, nu poate fi respectat. Ministrul și-a cerut atunci scuze „în numele celor 17 miniştri şi opt directori generali care au condus MT şi Metrorex din 2011 până în prezent”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: metrorex gabriel mocanu