x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea a anunțat renunțarea la vinieta Oxigen

Gabriela Firea a anunțat renunțarea la vinieta Oxigen

25 Feb 2020   •   10:23
Gabriela Firea a anunțat renunțarea la vinieta Oxigen
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că a luat decizia de a renunța la vinieta Oxigen, în urma „referendumului” organizat pe Facebook care a adunat peste 19.000 de mesaje, dintre care 90% de renunțare la taxă.

„Acum cinci zile am decis să îi întreb pe bucureșteni dacă sunt de acord să menținem vinieta anti-poluare. Nu aș fi venit în fața CGMB cu un astfel de proiect, dacă nu ar fi fost întemeiat pe o cercetare științifică și pe dialog cu cetățenii.”, a spus Gabriela Firea.

„În fața unui val atât de uriaș de respingere a unor măsuri luate în întreaga Europă, cea de a restricționa în zona poluantă a unor autoturisme care nu sunt prietenoase cu mediul, sunt în situația de a lua o decizie.”, a mai adăugat primarul general al Capitalei.

În urma mesajele primite pe Facebook, Gabriela Firea a anunțat renunțarea la vinieta Oxigen. „Decizia este: renunț la vinieta anti-poluare pentru că trebuie să-i ascult pe toți bucureștenii.”, a spus Gabriela Firea. 

„”Decizia se va transforma într-o hotărâre CGMB în luna martie. Renunţ la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toţi bucureştenii. Voi veni cu un proiect de anulare, dar nu înseamnă că abandonăm lupta. Lupta trebuie să continue. De aceea ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru centura ocolitoare a Capitalei”, a spus Firea. „Vinieta este o măsură, a funcționat în alte țări, la noi nu funcționează. (…) Este responsabilitatea Guvernului să ia măsuri pentru toate orașele poluate din România, iar Bucureștiul nu e cel mai poluat oraș. Solicit Guvernului să ia măsuri împotriva poluării”, a mai spus primarul general al Capitalei. 

Gabriela Firea a anunțat că până acum 1.600 de bucureșteni și-au achiziționat vinieta, iar toți își vor primi banii înapoi. 

Primarul general al Capitalei a mai afirmat că în cazul în care va fi aleasă pentru un nou mandat, nu va introduce din nou taxa. 

 

×
Subiecte în articol: vinieta oxigen taxa Oxigen gabriela firea