x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gazul care s-a simţit în Spitalul Judeţean Neamţ provine de la o butelie de aragaz pe care o golise un bărbat în stradă

Gazul care s-a simţit în Spitalul Judeţean Neamţ provine de la o butelie de aragaz pe care o golise un bărbat în stradă

de Mediafax    |    20 Feb 2012   •   15:30
Gazul care s-a simţit în Spitalul Judeţean Neamţ provine de la o butelie de aragaz pe care o golise un bărbat în stradă

Mirosul de gaz care a determinat evacuarea unor pacienti din saloane ale Sectiei de Chirurgie a Spitalului Judetean Neamt nu provenea de la instalatia de gaz metan, fiind butan, cel mai probabil dintr-o butelie de aragaz.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt, Iulian Jugan, a declarat ca in urma verificarilor facute de o echipa a E.On s-a constatat ca gazul respectiv era butan, si nu gaz metan.

"Vom descoperi de unde provine acest gaz" a spus Jugan.

El a aratat ca una din ipoteze ar fi ca gazul butan ar avea legatura cu modul in care proprietarul unui chiosc din apropiere a golit in cursul zilei o butelie de aragaz in dreptul unui canal. Acesta a constatat ca butelia de aragaz nu era bine incarcata si avea apa. a golit-o si a facut operatiunea in dreptul unui canal, fiind posibil ca mirosul sa fi ajuns astfel in spital.

Aproximativ 30 de bolnavi din Sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean din Piatra Neamt au fost evacuati, luni dupa-amiaza, dupa ce la etajul al doilea al imobilului s-a simtit miros de gaz, pacientii fiind mutati intr-un alt corp de cladire.

La fata locului au mers sase subofiteri cu o autospeciala, constatand ca, intr-adevar, la etajul respectiv persista un miros de gaz provenit din zona in care se afla conductele de gaz, astfel ca cei aproximativ 30 de bolnavi de la acel etaj au fost mutati intr-un alt corp de cladire, iar echipe ale E.On au facut verificari.

×