x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Germania: Escroci români, prinși cu ajutorul unui pensionar

Germania: Escroci români, prinși cu ajutorul unui pensionar

10 Noi 2021   •   08:53
Germania: Escroci români, prinși cu ajutorul unui pensionar

Doi  infractori, care se dădeau drept polițiști, au ajuns în atenția oamenilor legii cu ajutorul unui pensionar, pe care se pregăteau să-l lase fără 30.000 de euro.

Înșelătoria este deja cunoscută de polițiștii din Germania. Escrocii se prefac că sunt polițiști și merg la bătrânii care locuiesc singuri și îi jefuiesc. Un pensionar, care era țintit ca victimă a doi escroci, a reușit să-i dea pe mâna polițiștilor adevărați. Acum cei doi  trebuie să răspundă în instanță pentru acțiunile lor, scrie www.stiridiaspora.ro

Cei doi bărbați, în vârstă de 24, respectiv, 44 de ani, sunt acuzați de tentativă de înșelăciune. Bărbații ar fi încercat să înșele un bătrân, de 77 de ani, de suma de 30.000 de euro. Bătrânul a fost sunat, pe data de 24 noiembrie 2020, de o persoană necunoscută, care i-a spus la telefon că niște infractori români i-au spart contul. De aceea, i-au cerut bătrânului să retragă suma de 30.000 de euro și să predea banii presupușilor polițiști, ca să fie în siguranță, relatează mopo.de

Potrivit rechizitoriului, pensionarul a răspuns apelanților, a luat banii și a anunțat poliția federală. În momentul în care unul dintre cei doi infractori s-a prezentat la vârstnic, prefăcându-se că este polițist și a cerut suma de 30.000 de euro, au apărut și polițiștii reali. Prin urmare, escrocul a fost arestat. Marți, el și complicele lui au fost judecați la tribunalul districtual din Hamburg, fiind acuzați și de fraudă. 

De altfel, nu este pentru prima dată când infractorii folosesc această metodă de jaf. Mai exact, aceștia se dau drept polițiști și îi avertizează pe bătrâni că sunt vizați de „o bandă de hoți români”, care intenționează să-i jefuiască și omoare.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: escroci români