x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gestul care ne face oameni. Un tânăr de 17 ani a salvat viaţa unui şofer care a făcut infarct

Gestul care ne face oameni. Un tânăr de 17 ani a salvat viaţa unui şofer care a făcut infarct

05 Sep 2014   •   18:17
Gestul care ne face oameni. Un tânăr de 17 ani a salvat viaţa unui şofer care a făcut infarct

La vârsta la care alţii tineri de vârsta lui sunt mult mai preocupaţi de hainele pe care le îmbracă şi de cluburile unde le-ar putea etala, Răzvan Azamfirei, un tânăr de 17 ani din Târgu Mureş a salvat viaţa unui şofer care a făcut infarct la volan şi a spulberat şase oameni pe o trecere de pietoni din Constanţa.

Voluntar SMURD ârgu Mureş, Răzvan Azamfirei se afla în vacanţă la mare, după ce a văzut accidentul, a reacţionat imediat acordând primul ajutor şoferului care făcuse infarct la volan, pentru care minutele în care tânărul l-a resuscitat au făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte.

"În momentul în care am ajuns acolo, şoferul avea o respiraţie specifică stopului cardio-respirator, numită gasping. Împreună cu alte cateva persoane l-am scos din maşină, am început manevrele de resuscitare. Când a sosit echipajul de Terapie Intesivă de la Constanţa, am vorbit cu medicul şi i-am explicat ce i se întâmplase pacientului şi ce observasem în timpul manevrelor de resuscitare pe care i le-am aplicat", a explicat Răzvan.

Răzvan Azamfirei nu se consideră un erou. Crede că oricine ar fi procedat la fel dacă s-ar fi găsit în locul său.


×