x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Golaneala de 2,5 milioane de euro" - Falca, "urecheat" de Tariceanu

"Golaneala de 2,5 milioane de euro" - Falca, "urecheat" de Tariceanu

de Andrei Ando    |    28 Aug 2006   •   00:00
"Golaneala de 2,5 milioane de euro" - Falca, "urecheat" de Tariceanu

In urma cu o saptamana, Jurnalul National publica o ancheta despre primarul Aradului, Gheorghe Falca, in care era prezentata sub titlul "Golaneala de 2,5 milioane de euro" cea mai mare inginerie cu terenuri pusa la cale vreodata pe malurile Muresului.

Cinci hectare de teren in buricul targului si fabrica veche de zahar din Arad au fost vandute unei societati din Timisoara de trei ori mai scump de firma Elecon Plus, cu o zi inainte ca aceasta sa le fi cumparat de la primarie! Primarie condusa de Gheorghe Falca, nimeni altul decat finul presedintelui Traian Basescu. Primaria Arad a incasat de la Elecon Plus mai putin de un milion de euro, iar patronii Elecon Plus au primit de la cumparatorii timisoreni mai mult de trei milioane si jumatate de euro (adica 125 de miliarde de lei vechi)! Astfel, sub girul primarului Falca, municipalitatea aradeana a pierdut 2,5 milioane de euro!

DEZBATERE. Pe aceasta tema, sambata seara a avut loc la Arad o emisiune televizata, in care primarul Falca a incercat prin toate mijloacele sa se dezvinovateasca. "Lunea trecuta am fost la premierul Tariceanu, care m-a intampinat cu ancheta din Jurnalul National. «Ma, tu vii sa-mi ceri bani si uite ce faceti voi la Arad!», mi-a zis primul ministru atunci cand am ajuns la Palatul Victoria. Dar tot ce-am facut a fost perfect legal. Si inaintea mea primarii au vandut teren ieftin", a declarat Falca. Edilul Aradului a precizat ca va continua sa-si petreaca vacantele cu cei de la Elecon si ca nu va putea sa le interzica prietenilor sai sa participe la astfel de licitatii.

×
Subiecte în articol: observator falcă