x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorghiu cade în groapa săpată pentru Șova. ''Gorghiu, Pop și asociații'' contracte cu AVAS, unde Gorghiu era asistenta lui Atanasiu

Gorghiu cade în groapa săpată pentru Șova. ''Gorghiu, Pop și asociații'' contracte cu AVAS, unde Gorghiu era asistenta lui Atanasiu

de Tecuceanu de Gorj    |    26 Mar 2015   •   00:04
Gorghiu cade în groapa săpată pentru Șova. ''Gorghiu, Pop și asociații'' contracte cu AVAS, unde Gorghiu era asistenta lui Atanasiu
Sursa foto: Gorghiu cade în groapa săpată pentru Șova. 'Gorghiu, Pop' contracte cu AVAS, unde Gorghiu era asistenta lui Atanasiu

Alina Gorghiu, copresedinte PNL, aluneca in groapa pe care i-a sapat-o lui Dan Sova.  Scandalul declansat de liberali dupa respingerea cererii de arestare a senatorului Sova o aduce in prim plan pe Gorghiu , care s-a aflat in vartejul proceselor pe care avocatul Sova le-a castigat pentru clientul Turceni-Rovinari in dauna societatii Electrica.

Miza a fost si un comision  de succes pentru avocati, substantial in conditiile in care litigiul se ridica la  42 milioane lei (peste 10 milioane euro). Sova este cercetat de DNA pentru ca ar fi obtinut contractele de reprezentare prin complicitate la trafic de influenta.

Firma de avocatura ''Gorghiu, Pop si asociatii" a obtinut contractul de la Electrica in buna regula, daca tinem cont ca la Electrica lucra pe un post important tatal doamnei Gorghiu, chiar de director, dupa cum sustine RTV.

O alta situatie stanjenitoare pentru Alina Gorghiu o reprezinta postul de consilier al presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, in momentul derularii unor contracte juridice de asistenta ale firmei ''Gorghiu, Pop si asociatii'' incheiate cu ... AVAS. 
 
Desigur, retragerea din firma de avocatura a doamnei Gorghiu asigura evidenta impartialitate a deciziei de alegere a firmei'' Gorghiu, Pop si asociatii'' de catre AVAS pentru asistenta avocatiala.
 
In anul 2010 , Romania Curata semnaleaza problemele neclare din activitatea tinerei politiciene pentru care venise ora startului spre ambitii superioare. In declaratia de interese, ONG-ul nu gaseste lamuriri ci ridica semne de intrebare. In declaratia de avere nu rezulta o cota parte din valoarea de 43 000 mii euro a contractelor cu AVAS ale firmei ''Gorghiu, Pop si asociatii''.

In 2014, Alina Gorghiu devine Presedinte al PNL, Teodor Atanasiu, fostul ei sef de la AVAS retragandu-se din cursa, la sugestia Presedintelui Iohannis.

In  25 martie 2015, in ziua votului de la Senat pentru arestarea lui Sova, PNL a difuzat pe filiera interna de partid indicatia "nu comentati in nici un fel implicarea Alinei Gorghiu in contractele cu Electrica"
 
Ciresa de pe tort, Radu Tudor cere la Antena 3 contractele de arbitraj si veniturile Alinei Gorghiu obtinute ca arbitru-judecator la Curtea de Arbitraj prezidata de Vlasov .

×
Subiecte în articol: alina gorghiu