x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gorghiu: În România se poate vorbi şi de presă liberă care informează corect

Gorghiu: În România se poate vorbi şi de presă liberă care informează corect

26 Iun 2015   •   18:02
Gorghiu: În România se poate vorbi şi de presă liberă care informează corect
Sursa foto: Foto: Diana Oros

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Focşani, referitor la raportul pe 2014 al Departamentului de Stat al SUA, că 'în ciuda unui aparat guvernamental pus să lucreze exclusiv în favoarea PSD-ului", în România se poate vorbi şi de presă liberă care informează corect.

Co-preşedintele PNL a menţionat că 'Departamentul SUA nu a prins ultimele etichete pus de Victor Ponta jurnaliştilor în cazul ministrului venit în locul domnului Dragnea'.

'Departamentul SUA nu a prins ultimele etichete puse de Victor Ponta jurnaliştilor în cazul ministrului venit în locul d-lui Dragnea, sunt cuvinte care nu are sens să reproduc, aş aştepta o reacţie din partea presei din România, din partea Clubului Român de Presă, m-aş bucura să văd că politicienii atunci când sunt jigniţi chiar de un prim-ministru,care are în pixul domniei sale 15 milioane de euro cu dedicaţie pentru presa din România fără criterii, să puteţi să-i spuneţi că greşeşte', a afirmat Gorghiu.

Ea a mai spus că 'Klaus Iohannis nu avea nici o şansă în campania electorală dacă în România nu exista o presă care să transmită şi mesajele sale'.

'PNL nu avea nici o şansă să-şi promoveze candidatul dacă nu exista, şi mulţumesc lui Dumnezeu că a existat, presă care să fie corectă în România. Sper ca etichetele lui Ponta să dispară în viitorul apropiat şi îmi pare rău că oamenii politici când jignesc, calomniază, nu sunt sancţionaţi suficient. Dar am şi o paranteză, mai sunt şi din presă oameni care nu se ridică la nivelul ideii de presă şi ar trebui sancţionaţi şi ei', a mai declarat Gorghiu.

Relele tratamente aplicate deţinuţilor, corupţia la nivelul guvernului, discriminarea sistematică a romilor în societate, condiţiile precare din penitenciare, tentativele constante ale unor politicieni de a lovi în independenţa justiţiei, dar şi ameninţările la adresa libertăţii presei, violenţa şi discriminarea împotriva femeilor - acestea sunt principalele probleme identificate în cazul României în raportul pe 2014 al Departamentului de Stat al SUA referitor la drepturile omului în lume.

×
Subiecte în articol: alina gorghiu