x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană, îngrijorată de situaţia FELINELOR MARI şi ELEFANTULUI din România. Riscăm să intrăm în procedură de INFRINGEMENT

Comisia Europeană, îngrijorată de situaţia FELINELOR MARI şi ELEFANTULUI din România. Riscăm să intrăm în procedură de INFRINGEMENT

22 Mar 2013   •   18:52
Comisia Europeană, îngrijorată de situaţia FELINELOR MARI şi ELEFANTULUI din România. Riscăm să intrăm în procedură de INFRINGEMENT

Comisia Europeană a solicitat oficial Guvernului român informaţii despre condiţiile oferite animalelor sălbatice în grădinile zoo de la noi din ţară, fiind vizate îndeosebi felinele mari de la Craiova şi elefantul Tania de la Târgu-Mureş - informează Medaiafax pe site-ul său.

Interesul Comisiei Europene a apărut în urma unor sesizări transmise la Bruxelles de persoane private sau asociaţii locale de protecţie a animalelor, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
În solicitarea venită de la Bruxelles sunt cerute informaţii precise despre condiţiile în care sunt adăpostite elefantul Tania de la grădina zoo din Târgu-Mureş, precum şi despre felinele carnivore mari de la grădina din Craiova.

Această solicitare de informaţii este o etapă anterioară declanşării procedurii de infringement, în cazul în care Comisia Europeană va ajunge la concluzia că sunt încălcate în România prevederile legislaţiei europene în domeniu, au mai menţionat sursele MEDIAFAX.

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a primit în septembrie, un elefant indian, o femelă numită Tania, în vârstă de 38 de ani, care a fost adusă din Italia şi este singurul astfel de exemplar existent în prezent în România.

Pe Facebook s-a înfiinţat recent un grup "Free Tania/Eliberaţi-o pe Tania" care militează pentru mutarea elefantului de la Târgu-Mureş în condiţii adecvate, având în vedere că este ţinută după gratii, singura ei companie fiind o minge.

Reprezentanţii grădinii zoologice sunt mândri de condiţiile oferite elefantului care are inclusiv o mică piscină la dispoziţie.

×
Subiecte în articol: gradini zoologice infringement