x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce se întâmplă cu gratuitatea/reducerea de călătorie pentru elevi și studenți? Iată anunțul CFR

Ce se întâmplă cu gratuitatea/reducerea de călătorie pentru elevi și studenți? Iată anunțul CFR

de Redacția Jurnalul    |    03 Sep 2023   •   10:40
Ce se întâmplă cu gratuitatea/reducerea de călătorie pentru elevi și studenți? Iată anunțul CFR

CFR Călători anunță că începând de duminică eliberează legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere doar pentru elevi, nu și pentru studenți.

CFR Călători informează că „începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parțial, prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023”.

Ca urmare, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se eliberează legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023”, mai anunță CFR Călători.

Legitmațiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate cu anticipație, precizează compania feroviară.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: legitimații gratuitate tren elevi studenţi