x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Green Planet Blues:Festival de filme verzi

Green Planet Blues:Festival de filme verzi

15 Ian 2009   •   00:00

Sinaia va găzdui între 17 şi 19 ianuarie un festival de filme "green", în care vor fi prezentate pelicule cu tentă ecologistă.



Green Planet Blues este varianta autohtonă a Festival du Film de l’Environement, eveniment ce se desfăşoară anual în Franţa, având o istorie de peste două decenii. "Green Planet Blues nu a fost conceput pentru a fi încă un festival de film din România", a spus Cristina Hoffman, delegat al secţiunii Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes şi organizator. "Scopul nostru este să contribuim la nivelul deciziei politice şi administrative", a spus şi Ada Roseti, de la Discovery Channel.
Pe lângă cele 18 filme din 12 ţări, festivalul de la Sinaia mai include şi trei mese rotunde pe teme ecologice (energia, biodiversitatea şi gestionarea deşeurilor), la care vor participa specialişti din ţări precum Austria, Germania, Anglia şi Franţa. Cele trei zile de Green Planet Blues prezintă documentare de top, premiate şi apreciate pentru rigoarea, curajul, coerenţa şi bunul-simţ cu care apără cauza mediului, fie că este vorba despre lupta împotriva unor abuzuri – "Cursed for Gold" (Franţa 2008), "Last Yoik in the Saami Forest" (Finlanda 2007), "Silent Snow" (Olanda 2008), "Strawberry Fields" (Israel 2006) –, fie despre soluţii ce trebuie implementate urgent – "Last Call for Planet Earth" (Belgia 2007). Unul dintre starurile acestei ediţii este "Sharkwater", un documentar curajos şi îndrăzneţ, recompensat cu peste 30 de premii internaţionale.

×
Subiecte în articol: verde! green planet