x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul reorganizează ANAF

Guvernul reorganizează ANAF

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2024   •   12:00
Guvernul reorganizează ANAF

Executivul reorganizează, în ședința de joi, activitatea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a consolida capacitatea de colectare a veniturilor și pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală.

„O prioritate majoră este reorganizarea ANAF, ca să creștem eficiența colectării veniturilor la buget. Este nevoie de coordonare integrată și, mai ales, de o viziune clară în acțiunea de combatere a fraudei și evaziunii fiscale. Ne-am angajat să modernizăm și digitalizăm Fiscul, ca să asigurăm servicii mai bune pentru cetățeni”, spune premierul Marcel Ciolacu.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a explicat că proiectul de ordonanță de urgență prevede reorganizarea activității agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) cu obiectivul de a consolida capacitatea instituțională a acesteia în colectarea veniturilor bugetului general consolidat, dar și combaterea fenomenului de evaziune fiscală.

„În acest sens, sunt propuse o serie de măsuri care țin de organizarea ANAF de la structurile teritoriale a Direcției Generale Antifraudă și în special pe operaționalizarea, cu data de 1 ianuarie 2025, a structurilor teritoriale județene care privesc combaterea și desfășurarea activităților economice ilicite, pe de o parte, și pe de altă parte, un alt set de măsuri este cel cu referire la baza materială a ANAF, astfel încât activitățile operative pe care le desfășoară ANAF în combaterea evaziunii fiscale să aibă mai multă eficiență .O a treia categorie de măsuri este descentralizarea activității Direcției Generale Mari Contribuabili, astfel încât inspecțiile fiscale să poată fi derulate cu o anumită operativitate, tot cu scopul acesta de a avea o activitate de colectare tot mai bună la bugetul general consolidat”, încheie Boloș.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: guvern anaf