x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul „analizează” posibilitatea continuării restituirii proprietăţilor în natură

Guvernul „analizează” posibilitatea continuării restituirii proprietăţilor în natură

de Mediafax    |    17 Apr 2012   •   11:10
Guvernul „analizează” posibilitatea continuării restituirii proprietăţilor în natură
Ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, au venit, marti, din nou la Guvern pentru a discuta cu premierul Ungureanu despre proiectul care limiteaza despagubirile pentru imobilele nationalizate, dupa ce la finele saptamanii trecute au avut o intalnire similara.
Surse guvernamentale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca Executivul analizeaza varianta ca viitorul proiect de lege privind despagubirile pentru proprietatile nationalizate sa prevada restituirea in natura pentru dosarele deja depuse la ANRP, cu stabilirea unui termen pana la care mai pot fi depuse dosare care sa fie solutionate tot cu retrocedari in natura
Ministerul Justitiei a fost mandatat sa analizeze din punct de vedere juridic o solutie pentru amendarea proiectului de lege in acest sens.
"Ministerul Justitiei va analiza conditiile legale in care procesele aflate deja in procedura la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor vor putea beneficia in continuare de restituirea in natura a proprietatilor", au declarat sursele citate.
Potrivit acestora, proiectul de lege ar putea include totodata un termen limita pana la care persoanele care revendica proprietati nationalizate ar putea solicita restituirea in natura a bunurilor imobile revendicate.
"Proiectul de lege ar putea include si un astfel de termen, dupa care nu va mai fi posibila retrocedarea in natura, iar nivelul despagubirilor va fi limitat la 15%", au precizat sursele citate.

×
Subiecte în articol: restituire proprietati natura