x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul va acorda amnistie fiscală pentru proprietarii terenurilor afectate, anul trecut, de calamităţi

Guvernul va acorda amnistie fiscală pentru proprietarii terenurilor afectate, anul trecut, de calamităţi

de Agerpres    |    15 Mar 2014   •   18:47
Guvernul va acorda amnistie fiscală pentru proprietarii terenurilor afectate, anul trecut, de calamităţi

Guvernul pregăteşte un act normativ în baza căruia proprietarii terenurilor afectate de calamităţile din 2013 vor fi scutiţi de la plata impozitului pe venitul agricol, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

Potrivit acestuia, de amnistia fiscală vor beneficia proprietarii a 75.000 de hectare de teren agricol care au fost calamitate.

"Este vorba de amnistie fiscală în cazul impozitului pe norma de venit. Oamenii aceia nu au mai putut obţine niciun venit. Pentru că termenele de plată erau 25 octombrie şi 15 decembrie 2013, nu se mai poate reveni, să-i scuteşti de la plată, şi atunci trebuie introdus acest act normativ cu privire la amnistia fiscală", a afirmat Botănoiu.

Oficialul Ministerului Agriculturii susţine că actul normativ ar putea fi promovat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

Botănoiu a participat, sâmbătă, la Botoşani, la o întâlnire cu fermierii, oamenii de afaceri din industria agro-alimentară, dar şi cu reprezentanţi ai administraţiilor locale.

×
Subiecte în articol: inundatii calamitati