x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul vrea înfiinţarea unei societăţi comerciale la Institutul “Cantacuzino”

Guvernul vrea înfiinţarea unei societăţi comerciale la Institutul “Cantacuzino”

29 Sep 2014   •   20:07
Guvernul vrea înfiinţarea unei societăţi comerciale la Institutul “Cantacuzino”
Sursa foto: Thinkstock
Institutul va avea şi o nouă conducere
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat ieri că în prezent se lucrează la proiectul unei ordonanţe de guvern care vizează activitatea Institutului “Cantacuzino” şi cel mai probabil săptămâna viitoare ar intra în dezbaterea Executivului.
“La «Cantacuzino» este vorba despre o ordonanţă care se discută, va fi o întâlnire cu managementul demisionar pentru a stabili forma finală a actului normativ şi săptămâna viitoare va intra în Guvern. Există discuţii pentru a se face o societate comercială în cadrul institutului, propunerea fiind una interesantă. Să nu se înţeleagă greşit, societatea comercială va avea acţionar majoritar institutul şi ea va fi pe partea de producţie. Va fi constituită societatea, iar acţionariatul institutului va fi finanţat de către stat, ca şi acum”, a explicat ministrul.
Directorul general al Institutului “Cantacuzino”, Radu Iordăchel, a declarat vineri pentru Agerpres că se retrage din funcţia pe care o ocupă şi că, din punctul său de vedere, a realizat ceea ce şi-a propus şi şi-a atins “obiectivul” de a planifica “relansarea institutului”.
“Eu mă retrag. Astăzi a fost o comisie interministerială. Eu am prezentat un plan de redresare a institutului. Planul a fost acceptat. Din punctul meu de vedere, eu mi-am atins obiectivul de a planifica relansarea institutului. Mi-am închis obiectivul prin faptul că am reuşit să găsesc o formulă care a fost acceptată de comisie şi care va fi implementată ca atare. Din punctul meu de vedere, eu mi-am făcut treaba până în momentul acesta”, a afirmat el.

Comitetul interministerial decide conducerea

Cât despre noua conducere, Nicolae Bănicioiu a declarat că sunt câteva persoane luate în calcul pentru funcţia de director al Institutului “Cantacuzino”, precizând că decizia se va lua în Comitetul Interministerial.
“Sunt câteva variante de persoane. Ne sfătuim cu cei care se pricep la astfel de lucruri. Vă pot mărturisi că una din persoanele cu care mă sfătuiesc pentru a vedea ce putem face la Institutul «Cantacuzino» este chiar profesorul Streinu-Cercel. Repet, în Comitetul Interministerial vom lua decizia pe care Ministerul Sănătăţii o va pune în practică”, a spus Bănicioiu.
El a îndemnat la răbdare pentru ca lucrurile “să meargă în sensul normal”.
“Haideţi să lăsăm ca lucrurile să meargă în sensul normal şi aşa cum evoluează în urma discuţiilor din Comitetul Interministerial. Domnul director Iordăchel a avut o discuţie cu noi săptămâna trecută, spre sfârşitul săptămânii şi era foarte convins să-şi dea demisia şi cred că va merge înainte cu acest aspect”, a spus ministrul.

×