x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Căutările pe Google ne pot virusa computerul. Cuvintele-cheie folosite de hackeri pentru furtul datelor personale

Căutările pe Google ne pot virusa computerul. Cuvintele-cheie folosite de hackeri pentru furtul datelor personale

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   16:00
Căutările pe Google ne pot virusa computerul. Cuvintele-cheie folosite de hackeri pentru furtul datelor personale

Experții în IT spun să avem mare grijă la căutările pe care le facem pe Google, întrucât există  cuvinte care ajută hackerii să fure datele personale și pot chiar să viruseze computerul sau telefonul.

În ultima perioadă, hackerii au utilizat noi metode prin care pot lăsa oamenii fără bani în conturi. În plus ei pot avea acces la informații personale și pot să viruseze dispozitivele.

După clasicele metode de scam sau phising prin intermediul email-ului sau ale unor aplicații de socializare, acum hackerii au intrat pe ”terenul” Google.

Mai exact, aceștia se folosesc de unele căutări populare pentru a intra în computere, scrie Antena3 CNN

 

Cuvintele care ajută hackerii să fure date personale și să viruseze computerele

Fără voia ei, Taylor Swift, cea care va încheia anul 2023 din postura de cea mai ascultată artistă din lume pe Spotify, cea mai importantă platformă de streaming, este o ”momeală” pentru internauți.

Mai exact, cei care caută numele artistei pe Google pot avea mari probleme, asta pentru că utilizatorii sunt îndemnați să descarce programe cu conținut malware.

De asemenea, specialiștii recomandă să avem grijă și la instalarea de software pe dispozitivele personale.

În acest mod, hackerii au posibilitatea de a fura bani și informații personale de la victime, fără că acestea să știe, potrivit DailyMail.

O altă căutare pe Google ne poate expune unui pericol major, dacă nu suntem atenții, mai spun specialiștii. Hackerii se folosesc de cele mai căutate cuvinte-cheie din această perioadă, iar una dintre ele este reprezentată de ”cum să faci bani online”.

În foarte multe cazuri, în spatele unor oferte care par oneste stau hackeri gata să ne ruineze.

Nu în ultimul rând, hackerii mai pot să folosească de site-urile pentru filme şi seriale “gratuite”. Conform sursei citate, care citează date prezentate de o companie pentru siguranţa cibernetică, peste jumătate dintre rezultatele căutărilor “The Boss Baby”, “Transylvania 2” și “Sonic the Hedgehog” pot conține viruşi.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: hackeri cuvinte cheie  computer virus