x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Helciug si-a adus pistolul la mare

Helciug si-a adus pistolul la mare

de Miruna Mihalcea    |    04 Aug 2005   •   00:00
Helciug si-a adus pistolul la mare

Traiasca berea in care s-a nascut... Dan Helciug! Desi berea e buna oriunde, mai ales in Mexic sau Ibiza, unde vedeta tanjeste sa-si petreaca vacanta. Daca pe-acolo "cresc" si dansatoare exotice sau rockerite zbanghii, cu atat mai bine pentru deconectare.

Dan Helciug e angajat cu norma-ntreaga in serviciul militar. Sarcina lui e sa-ntretina atmosfera de la "Nationala de bere - Batalionul distractionar", difuzata la National TV. Ca sa fie-n ton cu decorul, Helciug si-a comandat de pe Internet un pistol de argint, cu 60 de dolari, pe care si-l atarna amenintator de gat, la fiecare show.

CONCURS DE LABE. Pe Helciug il cam mananca-n... palme. Asa ca propune CNA-ului un joc de vacanta, de-a soarecele si pisica. "Pana acum nu s-au legat de mine, ca n-au avut de ce. Asta pentru ca am avut grija sa nu fiu vulgar. Apropo de asta, e o mare diferenta intre vulgaritate si vorba romaneasca, spusa de-a dreptul." Expresii de genul "concurs de labe", "cutarica trage-n piept" sau "caprar" sunt doar cateva care starnesc rafale de hohote in randul spectatorilor. "Dar asta pentru ca fiecaruia ii fuge gandul pe coclauri, nu pentru ca eu m-as fi referit la amorezi incurabil indragostiti de fete tinere si nelinistite, la consumatori de cine stie ce prafuri ori la caporalii din armata." Asa ca, pe langa lupta cu plictiseala, pe care Helciug o castiga-n fiecare zi in emisiune, si-a propus sa dea "un tun" si ipocriziei autohtone.

DRAGOSTE CU NABADAI. "Viata mea amoroasa e prea tumultoasa ca s-o dati la ziar." In traducere libera, asta inseamna ca Helciug n-are o prietena speciala, ci mai multe prietene, care cu cat sunt mai multe, cu atat sunt mai speciale! Rockeritele, dansatoarele si modelele sunt preferatele lui. "Dansatoarele sunt cele mai tari. Ce mai, stiu fetele-astea sa se miste, de nu-ti vine sa crezi. Tu nu trebuie sa faci mai nimic, ca se descurca singure", suiera el printre dinti, amuzat si usor fastacit ca-l tragem de limba. Dar ca sa nu ne dezamageasca, galant, ne mai vinde-un pont: "Sa le fi vazut pe rockerite la Festivalul Peninsula ce voiosie aveau in ele, de-si aruncau cat colo sutienele! Tare simpatice fetele-astea...". Pentru moment, atat.

UMOR NEGRU. Pe cat poate fi umorul lui de hazos, pe-atat poate fi de sinistru. Si totul i se trage de la glume. Pe Raluca, fosta lui prietena, a pacalit-o ca e bolnav de SIDA. "Asta nu-i nimic, inca. E una dintre alea usoare. Pe sora-mea, de exemplu, am pacalit-o ca e fata lu’ Hitler. Noi doi eram firi complet diferite. Eu vorbeam, ea asculta constiincios. I-am impuiat capu’ trei zile cu istorioare despre ce tare era Hitler si cand a venit taica-miu acasa, l-a luat in brate si i-a zis «Hitler». Mi-am luat bataie doua zile pe chestia asta." Alta data, era pe Litoral cu seful lui si fiica acestuia. Au pus impreuna la cale o sotie. S-au inteles cu politistii sa vina la tatal fetei sa-l anunte c-a fost prinsa, cu Helciug cu tot, in Vama Veche, cu portbagajul plin de stupefiante. Sa faca infarct omul, nu alta, pana cand bancosii au iesit de unde se pitisera ca sa se bucure de succesul glumei. Pentru mai multe detalii, apelati la medic...

LOCATII EXOTICE. La vacanta se tot gandeste si se razgandeste, ca asa-i omu’ cand are o groaza de optiuni. Pe lista de prioritati sunt Mexicul, Ibiza, Grecia si Cipru, desi se lupta cu tentatia unei expeditii pe Amazon. Cu plecare din Germania, de la un amic, ca-i mai ieftin. In orice caz, una dintre variante e batuta-n cuie: la 9 august trebuie sa fie in Islanda, la sora sa, Fabiola, cea care credea ca-i fata lui Hitler si care trebuie sa nasca.

AMBITIE. "Spitalul de urgenta" ramane proiectul lui de suflet. "Chiar daca nu figuram niciodata in vreun top, continuu sa cred in rockul pe care-l cant si in care pun multa pasiune." Acum negociaza cu case de discuri pentru lansarea celui de-al 5-lea album. Din pacate, a fost nevoit sa amane plecarea la Kiev, pentru concert, din cauza emisiunii, dar miniturneul din toamna, de la Moscova, ramane-n picioare.

SI VEDETELE PLATESC RATE
FITE. Helciug vrajeste fanele cu masina lui ultratunata
Cat o fi Helciug de vedeta, are si el pasiuni pe care deocamdata nu si le poate satisface decat cu rate! Si-a cumparat o masina pe care a comandat-o tunata inca din fabrica si acum scapa de cate 5 milioane de lei la fiecare salariu. Mai are in lucru alte proiecte, tot pasiuni vechi de-ale lui, cum ar fi un spectacol cu elemente din arta papusareasca, dar nu pentru copii, ci un spectacol avangardist. "Publicul trebuie educat. Mai e pana va fi deschis unor proiecte de genul celui la care ma gandesc." Deocamdata insa, marea lui grija sunt mustele, care-i fac ziua un calvar si noptile de distractie vamaiota.
×
Subiecte în articol: observator helciug