x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Herta Muller, operată de urgenţă din cauza unei perforații intestinale

Herta Muller, operată de urgenţă din cauza unei perforații intestinale

22 Oct 2013   •   14:31
Herta Muller, operată de urgenţă din cauza unei perforații intestinale

Scriitoarea Herta Muller, câștigătoare a Premiului Nobel pentru Literatură 2009, în vârstă de 60 de ani, a fost spitalizată și operată de urgență, anunță presa germană. Editura Carl Hanser a informat la rândul ei că toate întâlnirile la care urma să participe scriitoarea în 2013 au fost anulate din motive de sănătate, anunţă AFP, citată de Agerpres.

 Scriitoarea germană de origine română Herta Muller ''se vede nevoită să anuleze toate întâlnirile din acest an din motive de sănătate', a declarat purtătorul de cuvânt al editurii Carl Hanser. 'Este bine îngrijită, iar starea ei se îmbunătățește', a adăugat el.

Potrivit presei elvețiene și germane, Herta Muller urma să fie prezentă duminică la Berna pentru a citi din lucrările sale, însă a trebuit să renunțe la deplasare. Potrivit Berliner Zeitung, scriitoarea a trebuit să fie operată de urgență din cauza unei perforații intestinale, într-un spital din Mullheim (sud-vestul Germaniei).

Născută pe 17 august 1953 la Nitchidorf, aproape de Timișoara, Herta Muller a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură în 2009. A stat în România până la 34 de ani, exilându-se în 1987 în Germania Occidentală. În prezent, ea locuiește la Berlin.

Prea puțin cunoscută de marele public înainte de 2000, Herta Muller a fost descoperită și salutată de critică încă din 1984, când i-a apărut o culegere de texte, 'Ținuturile joase' ('Niederungen'), pe care a reușit să o scoată clandestin din România. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără 'Omul este un mare fazan pe lume' și 'Încă de pe atunci vulpea era vânătorul' (care prezintă viața de zi cu zi într-un stat totalitar). În 'Convocarea', scriitoarea evocă angoasa unei femei convocate de Securitate, în timpul regimului comunist.

×