x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hora pe Ciuleandra

Hora pe Ciuleandra

de Miruna Mihalcea    |    27 Aug 2005   •   00:00
Hora pe Ciuleandra

Toti artistii stiu ca simpatica Stela Popescu e-n top la capitolul energie si alergatura. Ei bine, Maria Dragomiroiu simte c-a-ntrecut-o: "Sunt un adevarat argint viu!".

Si cum sa nu fie Maria Dragomiroiu in top, cand a reusit fabuloasa performanta ca in doar doua zile sa plece din Statele Unite, sa treaca pe la nemti, apoi la Bucuresti, pentru ca-n cele din urma, ultima oprire sa fie la Campu Lung?! Iar in rastimp, de unde-o mai fi gasit ragaz, Maria a sustinut si vreo trei spectacole. E drept ca asta se-ntampla de Craciun, acum vreo doi ani, dar artista nu se dezice in nici un sezon. De 15 ani incoace, indragita interpreta de muzica populara canta pe Litoral cat e vara de lunga.

LIVE. Am intalnit-o pe Maria intre cateva "obligatii", intr-un local din Costinesti, unde canta de placere, "asa, ca supliment", dupa cum ea insasi spune. Doar ce-a luat microfonul in maini, ca atmosfera s-a si incins. Publicul s-a-ncalzit asa de tare, in ciuda vanticelului aprig care-ameninta terasa descoperita, ca tinerii nu s-au dat in laturi de la a-ncinge hora pe "Ciuleandra" Mariei si-a noastra, a tuturor. Aproximativ patru spectacole-n fiecare zi de vara. Cam asta e norma cu care s-a-nvatat artista. "N-am avut o zi de concediu, de cand ma stiu", spune Maria. "Si nici nu s-a-ntamplat sa stau in casa mai mult de-o zi. Mereu pe drumuri, la spectacole, cu treburi. Ce mai, sunt argint viu!" Iar nepotica ei, care urmeaza sa vina in curand pe Litoral, o mosteneste in privinta asta. Nu sta o clipa, dar nici nu se dezlipeste de mama ei, cu care va petrece in curand doua saptamani la malul Marii Negre.

RESTRICTII LA BRONZ. Desi petrece toata vara pe Litoral, Maria Dragomiroiu n-a mai pus piciorul pe plaja de vreo 8-9 ani. "Stau in schimb pe terasa si privesc valurile marii. Asta chiar ma relaxeaza", spune artista. De inot n-are timp, iar soarele nu-l suporta mai mult de cateva minute. In schimb, cantecul la mare, ca si oriunde, e marea ei dragoste...

×
Subiecte în articol: observator