x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hotelurile pun la dispoziția autorităților 2.000 de camere pentru carantina suspecților de coronavirus

Hotelurile pun la dispoziția autorităților 2.000 de camere pentru carantina suspecților de coronavirus

14 Mar 2020   •   19:00
Hotelurile pun la dispoziția autorităților 2.000 de camere pentru carantina suspecților de coronavirus

Hotelurile sindicatelor din ţară vor pune la dispoziţie autorităţilor statului 3.000 de camere pentru carantinarea suspecţilor şi bolnavilor de coronavirus, a precizat, sâmbătă, Călin Ile, preşedintele Federaţiei Hotelurilor din România.

Prefecţii din judeţele din vestul ţării şi autorităţile locale din Bucureşti şi din jurul Capitalei au început în ultimele zile să caute soluţii pentru extinderea spaţiilor de carantină. În acest sens s-a elaborat liste şi baze de date cu hotelurile din ţară care ar fi dispuse să intre într-un asemenea proiect.

Orice hotel din Bucureşti sau din preajma Capitalei primeşte de la Primăria Municipiului Bucureşti 500 de euro pe cameră dacă intră în proiectul de carantinare a suspecţilor de coronavirus. În sumă intră toate servicilei de care s-ar bucura un client în mod normal într-un hotel, de la masă până la menaj.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Hotelurilor din România, recomandă ca hotelurile care intră în acest proiect să nu fie din zone urbane, cu potenţial turistic mare.

„Noi recomandăm să nu stea în staţiuni importante cum ar fi Mamaia sau staţiunea Poiana Braşov. Să nu afecteze ulterior evoluţia turismului în zona respectivă. Va fi şi greu să estompeze prejudiciul de imagine. Alţi hotelieri din Mamaie nu sunt de acord cu acest lucru”, a spus Ile.

Vestul tării este una din zonele principale în care statul doreşte camere pentru carantină, dată fiind apropierea de graniţă. Hotelurile private nu s-au hotărât încă dacă intră în proiect, acestea rămânând să-şi facă cunoscută disponibilitatea ulterior.

”Aş recomanda să facă un acord hotelurile care aparţin, astăzi, unităţilor de stat şi care au astăzi capacitate de cazare destul de mare. Apoi sunt hotelurile sindicatelor care s-au oferit deja să intre în acest parteneriat, rămânând ca, ulterior, hotelurile private care doresc să participe în acest proiect să-şi propună disponibilitatea. Hotelurile de la sindicate sunt dispuse să intre cu circa 3.000 de camere în acest parteneriat”, spune Călin Ilie, preşedintele Federaţiei Hotelurilor din România.

Două hoteluri din Capitală şi-au oferit deja disponibilitatea de a caza persoane infectate cu coronavirus şi suspecţi.

În ceea ce priveşte personalul care va avea grijă de bolnavi, angajaţii hotelurilor pot lucra voluntar, urmând nişte proceduri stricte de protecţie, dar cadrele medicale sunt cele indicate să supravegheze carantina.

Ministrul Mediului Costel Alexe a anunţat că Romsilva va pune la dispoziţie 337 de camere pentru carantinarea suspecţilor de coronavirus.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus carantina hoteluri camere