Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că problema stimulentelor se va rezolva prin Legea salarizării unitare, dar trebuie lăsat Parlamentul să decidă.
"Cred că problema stimulentelor se va rezolva prin Legea salarizării unice, dar trebuie lăsat Parlamentul să decidă asupra acestui lucru", a spus Gheorghe Ialomiţianu, la intrarea în sediul Ministerului Finanţelor.
Ialomiţianu a spus că prin Legea salarizării se doreşte ca toţi funcţionarii cu aceeaşi pregătire, indiferent că lucrează la Ministerul Finanţelor sau la altă instituţie, să primească aceleaşi salarii.
Gheorghe Ialomiţianu a ajuns la Ministerul Finanţelor în jurul orei 12.30, deşi iniţial era anunţată prezenţa lui la discuţiile cu liderii sindicatelor din administraţie şi cu şeful ANAF, Sorin Blejnar.
Liderii sindicatelor din administraţie au început, astăzi, în jurul orei 11.00, discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, unul dintre punctele de discuţie fiind şi retrimiterea la Parlament a Legii de aprobare a OUG 1/2010 privind stimulentele.
Întâlnirea de la Ministerul Finanţelor a fost programată înainte de decizia preşedintelui Traian Băsescu de a retrimite legea în Parlament, pe alte teme de discuţie.
Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, la intrarea în sediul Ministerului Finanţelor, că la întâlnirea cu Gheorghe Ialomiţianu îi va spune că sindicaliştii vor intra în grevă generală dacă stimulentele nu vor fi incluse în salariu.
Întrebat când ar putea fi declanşată greva generală, Sebastian Oprescu a spus că, probabil, acest lucru se va întâmpla odată cu asumarea răspunderii Guvernului pe Legea salarizării.
Oprescu a precizat că în urma deciziei preşedintelui Traian Băsescu de a retrimite în Parlament legea privind stimulentele au revenit problemele care au dus la conflictul spontan de muncă din luna octombrie.
Preşedintele SNFP a mai spus că prin acordarea stimulentelor se asigura o echilibrare a salariilor, pentru că cei care le primeau aveau un salariu de bază mai mic.