x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ilie Ilaşcu, printre chiriaşii RA-APPS care vor fi evacuaţi. Fostul deţinut spune că se va muta înapoi în Tiraspol

Ilie Ilaşcu, printre chiriaşii RA-APPS care vor fi evacuaţi. Fostul deţinut spune că se va muta înapoi în Tiraspol

18 Ian 2013   •   17:23
Ilie Ilaşcu, printre chiriaşii RA-APPS care vor fi evacuaţi. Fostul deţinut spune că se va muta înapoi în Tiraspol
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Printre chiriaşii RA-APPS care vor fi evacuaţi se numără şi fostul deţinut politic al regimului de la Tiraspol, Ilie Ilaşcu, care locuieşte într-un apartament cu patru camere din Bucureşti.

Ilaşcu spune că nu înţelege decizia, dat fiind că nu are întârzieri de plată la chirie sau întreţinere şi că va fi nevoit să se mute înapoi la Tiraspol.

"Nu a fost vrerea mea ca să mă mut în România. A fost o înţelegere între serviciile secrete ruse, române şi cele de la Chişinău. Acum nu îmi rămâne decât să revin la Tiraspol, unde am avut o casă. Această locuinţă mi-a fost oferită cu chirie de către Guvernul României. Decizia a fost semnată de premierul Adrian Năstase. A venit acum alt guvern şi decide că eu trebuie să eliberez apartamentul, deşi nu am nicio datorie pentru chirie şi întreţinere", a declarat Ilaşcu pentru adevarul.ro.

Ilie Ilaşcu plăteşte o chirie de 428,73 de euro pentru apartamentul de 132,8 metri pătraţi în care locuieşte.

Ilie Ilaşcu a fost condamnat la moarte în 1992, de către o instanţă din Tiraspol, pentru atac la siguranţa statului şi omor al unor oficial transnistreni în contextul războiul dintre Republica Moldova şi Tiraspol. În urma presiunilor comunităţii internaţionale, Ilaşcu a fost transferat la 5 mai 2001 la Chişinău şi predat serviciilor secrete ale Republicii Moldova şi României. 

Pe lista chiriaşilor care vor trebui să elibereze locuinţele închiriate de la RA-APPS se regăsesc multe nume grele, printre care Ion Ţiriac, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Severin, Doina Melinte, Florin Bichir, Gabriel Cotabiţă, Rodica Mandache sau Alexandru Păunescu.

×
Subiecte în articol: ilie ilascu ilascu evacuat ra-apps