x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ilie Năstase: Sunt ţigan român şi sunt mândru de asta

Ilie Năstase: Sunt ţigan român şi sunt mândru de asta

de Mediafax    |    14 Feb 2012   •   16:03
Ilie Năstase: Sunt ţigan român şi sunt mândru de asta

Fostul tenisman Ilie Nastase, primul lider al clasamentului ATP, a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului La Stampa, ca a fost mereu acuzat de faptul ca este "tigan", dar a precizat ca se mandreste cu acest lucru.

"Sa-mi infurii adversarii facea parte din strategia mea. Am fost mereu acuzat ca sunt tigan. E adevarat, sunt tigan roman si sunt mandru de asta", a spus Nastase.

Declaratia lui Nastase vine dupa ce, in 2010, acesta declarase ca este de acord cu expulzarea tiganilor romani din Franta, din cauza carora e nevoit sa-si pazeasca buzunarele cand se plimba prin Paris.

Nastase adaugase ca, daca ar fi presedintele Romaniei, i-ar muta pe tiganii de la noi in Harghita, pentru ca ungurii sa nu mai fie majoritari.

Fostul tenisman a afirmat ca sportivii joaca doar pentru ei. "Am jucat mereu doar pentru mine. Orice sportiv face asta. Trece si peste propria mama pentru o victorie. Patria, familia, sunt doar lucruri care se spun. E valabil pentru toata lumea. Dintotdeauna si pentru totdeauna. Nu se va schimba nimic. Nu sunt cinic, incerc doar sa fiu sincer", a precizat Nastase.

Ilie Nastase considera ca Jocurile Olimpice au ajuns o afacere: "Jocurile Olimpice au ajuns o afacere. Fotbalul si tenisul nu exista la JO. Atletismul si gimnastica sunt cele mai curate sporturi de la Jocurile Olimpice".

Naastase a declarat ca jucatorii de tenis din ziua de astazi nu mai sunt interesati de spectacol.

"Pe vremea noastra eram cu totii prieteni. Acum, Djokovici, Nadal si Federer nu se cunosc in afara terenului. Parca sunt niste masini de facut bani. In acest moment Djokovici este cel mai puternic, are forta si lovituri deosebite. Din pacate, niciunul nu joaca pentru public", a spus Nastase.

×