x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator In atentia CSM - Un viitor procuror are dosar penal

In atentia CSM - Un viitor procuror are dosar penal

de Mirela Romanet    |    19 Ian 2006   •   00:00

Dumitra Brandusa Stan, fost jurist la Spitalul Judetean Bacau, este, teoretic, unul dintre viitorii procurori ai judetului Bacau. Practic, ea trebuie insa sa treaca de filtrul Inspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
In prezent angajata a Spitalului TBC, ea a fost declarata admisa la concursul pentru procurori, organizat de CSM la 23 decembrie 2005.

CERCETARI. Numai ca femeia care vrea sa devina anchetator este, la randul ei, cercetata intr-un dosar penal. Potrivit procedurii, dupa castigarea concursului, Inspectia Judiciara a CSM verifica toti candidatii care au castigat concursul daca indeplinesc conditia bunei reputatii. Rezultatele verificarilor sunt prezentate apoi plenului Consiliului care decide cine merita si cine nu sa faca parte din magistratura.

Brandusa Stan este acuzata de delapidare a aproximativ 70 de milioane de lei din banii Spitalului Judetean Bacau, bani ce ar fi fost decontati ilegal pe baza de chitante false. Ancheta va mai dura, potrivit sefului IJP, comisarul-sef Stefan Alexa, deoarece trebuie sa se faca "un audit si expertize".

Contactata, jurista a negat initial existenta dosarului, spunand ca nu a fost chemata niciodata la audieri. "In cazier apare ceva numai daca suferi o condamnare definitiva. Cum eu nu am fost candamnata, n-am avut probleme sa ma inscriu la examen", ne-a spus Brandusa Stan.

×
Subiecte în articol: observator