x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În "jaful secolului" apare un martor

În "jaful secolului" apare un martor

de Mara Raducanu    |    10 Aug 2011   •   21:00
În "jaful secolului" apare un martor

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arges au inceput ieri urmarirea penala "in rem" pentru talharie in cazul celor 22 kg de bijuterii din aur furate dintr-un autotu­rism pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti. Potrivit unor informatii, cei doi ocupanti ai masinii care au fost audiati marti aproape sase ore, la Parchetul Tribunalului Arges, au dat declaratii neconcordante in privinta destinatiei transportului cu bijuterii si a scopului acestuia. Mai mult, iata ca dupa ce Politia nu a exclus initial nici varianta unui inscenari in acest caz, unul dintre cei doi ocupanti ai masinii jefuite a declarat ieri, potri­vit Mediafax, ca ar exista un martor in acest caz. Mai exact, explica acesta – atunci cand el si celalalt barbat au fost adusi la Politie au vazut ca "era cineva care a sunat la 112".

Husseyn Karaback, unul dintre cei doi ocupanti ai masinii, a spus ca cele trei persoane mascate care i-au oprit si atacat aratau ca o echipa de mascati ai Politiei. "Au venit mascatii exact ca Politia. Am oprit, am crezut ca sunt legali, au venit peste mine, au spart un geam, mi-a pus piciorul la cap. Au furat telefoanele mobile ale mele si ale colegului meu si ne-au luat si cheile de la masina, dar mai aveam un telefon de rezerva pe care ei nu l-au vazut cu care am sunat la 112. (...) Erau trei persoane, noi am crezut ca sunt politisti, aveau baston, pistol, girofar, de aceea am oprit, deoarece noi suntem corecti, aveam marfa in regula si eram OK, de ce sa fugim de Politie?", a spus Husseyn Kara­back. El a mai spus ca in mo­men­tul in care au fost opriti de atacatori, acestia i-au intrebat daca au dro­gu­ri in masina. "M-a pus cu capul jos cu pistolul si a intrebat «aveti dro­guri, aveti droguri, aveti droguri?». Au fost trei persoane care ne-au dat jos, iar unul a cautat direct in portbagaj", a spus Karaback. El a afirmat ca nu a sustinut niciodata ca transportul trebuia sa ajunga la Sibiu sau la Ramnicu Valcea, la expozitie. "Noi suntem bijutieri angrosisti si mergem in fiecare saptamana (n.r. – la asemenea expozitii). Am crezut ca pe Auto­strada e sigur, ca sunt camere video si este circulatie buna. Am avut asupra noastra 22,800 kilograme de bijuterii, asa scrie si pe aviz si asa am declarat", a explicat barbatul. El spune ca exista si un martor care ar fi sunat la 112 ca sa anunte incidentul. "Exista si un martor, noi asa stim si asteptam sa vedem ce se intampla. Dupa ce s-a intamplat cand ei fugeau peste strada, noi am sunat la 112, si cand am ajuns la Politie am vazut ca era cineva care a sunat la la 112."

El a precizat ca bijuteriile din aur pe care le transporta nu erau asigura­te. Intrebat de jurnalisti daca au mai facut astfel de transporturi cu ma­sini nesecurizate, Husseyn a spus ca nu si a precizat ca pentru prinderea atacatorilor ofera o recompensa, fara a mentiona insa suma. La randul sau, soferul autoturismului, Mihnea Ale­xan­dru Ghigeanu, a declarat ca are convingerea ca atacatorii au venit la pont. "A fost cineva care a stiut exact ca aveam gentile noastre cu haine pe bancheta din spate a masinii si nici nu s-a uitat in ele. Au avut pont suta la suta, altfel nu se poate, cineva care a stiut asta", a spus Ghigeanu. Acesta a povestit ca a tras pe prima banda in momentul in care a vazut autoturismul cu stroboscoape, dupa care o persoana mascata a scos pe geam "un baston rosu-alb ca de Politie". Ghigeanu respinge ipoteza potrivit careia el si colegul sau ar fi inscenat jaful si spune ca ancheta procurorilor va dovedi ca ei spun adevarul. "Noi suntem de acord sa ne supunem testului cu detectorul de minciuni. Eu zic ca anchetatorii au crezut ce am zis pana acum din moment ce suntem aici cu dumnea­voastra, altfel eram acolo". Bijuteriile furate apartin unei fir­me din Bucu­resti, Diamanti Veri, ce apartine patronului turc Ayhan Numan.

×
Subiecte în articol: jaf aur autostrada