x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu de vegetaţie în Masivul Bucegi, pe un teren care aparţine Casei Regale

Incendiu de vegetaţie în Masivul Bucegi, pe un teren care aparţine Casei Regale

de Mediafax    |    21 Iul 2012   •   14:29

Un incendiu de vegetatie, izbucnit in urma unui trasnet, se manifesta, de aproximativ 48 de ore, in Masivul Bucegi, pe un teren care apartine Casei Regale si care este administrat de Romsilva, flacarile cuprinzand aproximativ 2.000 de metri patrati de vegetatie.

O suprafata de aproximativ 2.000 de metri patrati de teren situat la 1.700 de metri altitudine in Masivul Bucegi arde de doua zile, flacarile fiind vizibile din statiunea Busteni, autoritatile neintervenind pentru lichidarea incendiului intrucat zona este foarte abrupta si face imposibila orice interventie.

Purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Prahova, Sorin Vintila, a declarat ca incendiul de pe munte a izbucnit in urma cu doua zile, vegetatia din zona aprinzandu-se in urma unui trasnet.

Vintila a precizat ca, potrivit estimarilor, a fost cuprinsa de incendiu o suprafata de aproximativ 2.000 de metri patrati si ca locul in care se manifesta incendiul apartine Casei Regale a Romaniei si se afla in administrarea Romsilva.

Reprezentantul Directiei Silvice Prahova a explicat ca flacarile au cuprins vegetatie de pe munte, ca interventia in zona este imposibila inclusiv cu elicopterul si ca autoritatile monitorizeaza focul. Intrebat daca exista riscul extinderii incendiului, Vintila a raspuns ca un astfel de risc ar exista in cazul in care jar aprins rezultat din incendiu aluneca pe munte, pentru ca in zona este un perete stancos abrupt.

Reprezentantul Romsilva a tinut sa precizeze ca situatia este "sub control" si ca autoritatile monitorizeaza incendiul.

×