x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infotrafic: Manevrele în porturile de la Marea Neagră, sistate din cauza ceții

Infotrafic: Manevrele în porturile de la Marea Neagră, sistate din cauza ceții

12 Dec 2020   •   10:00
Infotrafic: Manevrele în porturile de la Marea Neagră, sistate din cauza ceții
Sursa foto: observator.tv

Manevrele în toate porturile de la Marea Neagră au fost sistate din cauza ceții dense, a anunțat sâmbătă dimineața Centrul Infotrafic. De asemenea, ceață care determină scăderea vizibilității chiar și sub 50 de metri este semnalată și pe unele drumuri și autostrăzi, scrie Mediafax.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că pe Autostrada A1 București - Pitești carosabilul este umed, fără precipitații, iar vizibilitatea este bună. Pe Autostrada A2 București – Constanta este semnalată ceață, vizibilitatea fiind scăzută sub 100 de metri.

Ceața este semnalată și pe unele porțiuni din Autostrada A3 București-Ploiești, dar și pe Autostrada A4 Ovidiu – Agigea.

„Este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județele Călărași, Harghita și Constanța, vizibilitatea fiind sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri. Din cauza ceții dense, au fost sistate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră”, au mai transmis reprezentanții Centrului Infotrafic.

Conform acestora, drumuri naționale cu zăpadă depusă sunt DN 7A, km. 51 – 86, loc. Voineasa, jud. Vâlcea – limită cu jud. Hunedoara, zăpadă 1-2 cm, DN 67C, km. 26 – 31, loc. Novaci – Rânca, județul Gorj, zăpadă sub 1 cm, și DN 67C, km. 31 – 34, loc. Rânca, județul Gorj, zăpadă 1-2 cm.

„Pe timp de ceață, dar și în condițiile unui carosabil umed/alunecos, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie să atragem atenția si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, avertizează polițiștii.

×
Subiecte în articol: infotrafic ceata port marea neagra