x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectorii DGAF au confiscat încălţăminte în valoare de peste 3,6 milioane euro

Inspectorii DGAF au confiscat încălţăminte în valoare de peste 3,6 milioane euro

28 Mar 2014   •   17:46
Inspectorii DGAF au confiscat încălţăminte în valoare de peste 3,6 milioane euro

În cursul zilei de joi, 27 martie 2013, în urma unor acţiuni de monitorizare specifice dublate de analize preliminare ale bazelor de date, peste 100 de inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au confiscat 1.827.588 perechi de încălţăminte de sezon (37.817 baxuri), care se aflau în 15 depozite din localitatea Afumaţi (jud. Ilfov). Spaţiile în care era depozitată marfa figurau în evidenţele scriptice drept goale şi neînchiriate. Valoarea de piaţă a mărfii confiscate este de cca 3.650.000 euro.

Deşi marfa era inscripţionată cu denumirea comercială “Shan Lian”, denumire identică cu cea a firmei care administrează respectivele spaţii de depozitare, reprezentanţii legali ai acesteia au refuzat să prezinte documentele legale de provenienţă. Din aceste motive s-a dispus aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 20.000 lei şi confiscarea articolelor de încălţăminte, despre care există suspiciunea că ar fi importată din China, cu toate că sunt ştanţate cu textul “Made in Romania”. Depozitele au fost sigilate în vederea asigurării valorificării ulterioare a mărfurilor. Verificările continuă pentru destructurarea reţelei organizate în vederea sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat şi identificarea vinovaţilor.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) este o structură din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care a fost înfiinţată la finele anului trecut şi îndeplineşte atribuţii de prevenire şi combatere a actelor şi faptelor de evaziune fiscală şi fraudă fiscală şi vamală prin efectuarea controlului operativ şi inopinat.

×