x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectorul şef al IPJ Olt, Ion Voicu, audiat la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova

Inspectorul şef al IPJ Olt, Ion Voicu, audiat la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova

15 Ian 2013   •   14:29
Inspectorul şef al IPJ Olt, Ion Voicu, audiat la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova

Inspectorul şef al IPJ Olt, comisarul şef Ion Voicu, care este audiat, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în cazul poliţistei Melania Renghea, a declarat că este nevinovat, că nu o cunoaşte personal pe poliţistă, iar în următoarele zile va lua o decizie în legătură cu demisia sa din poliţie.

''Sunt nevinovat, iar la finalul acestei anchete sunt convins că vă veţi convinge de acest lucru'', a declarat Ion Voicu, aflat în concediu medical şi cercetat disciplinar de către conducerea MAI. Întrebat cum comentează declaraţia ministrului Radu Stroe referitoare la ''golănia din poliţie'', şeful IPJ Olt a spus că nu comentează această afirmaţie.

''Nu comentez decizia ministrului. Dacă există posibilitatea şi ministrul apreciază că profesioniştii în poliţie mai trebuie să rămână, este foarte bine, dacă nu eu voi lua o decizie în aceste zile'', a spus şeful IPJ Olt, potrivit Agerpres.

Voicu a mai spus că a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt în care a cerut să se facă cercetări cu privire la denunţarea calomnioasă făcută împotriva sa. ''Se vor definitiva cercetările şi vă asigur că la finalizarea cercetărilor veţi fi cu siguranţă convinşi că sunt nevinovat'', a conchis Ion Voicu.

Poliţista Melania Renghea l-a acuzat pe fostul ei şef, Gheorghe Barbu, de la Poliţia Balş, că ar fi violat-o şi că ar fi plasat-o şi altor ofiţeri.

În acelaşi caz a fost audiat, luni, şi şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, care el a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, că totul este o înscenare, pentru că nu a întreţinut relaţii sexuale cu femeia şi nu ştie de ce numele său apare menţionat în acest dosar.

Gheorghe Barbu a fost înjunghiat în urmă cu circa trei săptămâni de o fostă subalternă a sa, agentul de poliţie Melania Renghea, care l-a acuzat de viol.

×