x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instanta suprema - Fanel Pavalache va face sase ani de inchisoare

Instanta suprema - Fanel Pavalache va face sase ani de inchisoare

08 Oct 2004   •   00:00

Fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache, acuzat de coruptie, a fost condamnat la sase ani de inchisoare, ieri, printr-o sentinta definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatorii admitand astfel recursul prin care Parchetul National Anticoruptie cerea majorarea pedepsei, informeaza Mediafax.

In 22 aprilie, Tribunalul Bucuresti il condamna pe Fanel Pavalache la patru ani de inchisoare, dar atat avocatul acestuia, cat si procurorii anticoruptie au declarat apel la aceasta sentinta. La jumatatea lunii iulie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins cele doua contestatii si au mentinut pedeapsa data de instanta inferioara. Procurorii anticoruptie au facut recurs, considerand ca pedeapsa este prea mica in raport de faptele comise, iar judecatorii instantei supreme au decis ieri ca Pavalache sa faca sase ani de inchisoare.

Pavalache a fost arestat in urma unui flagrant de luare de mita in 25 noiembrie 2002. In 31 martie 2003, Fanel Pavalache a fost deferit justitiei, fiind acuzat ca ar fi pretins initial 4 milioane de dolari, suma in schimbul careia, prin relatiile sale, urma sa intervina pe langa persoane influente din justitie pentru stoparea procedurii de lichidare a Bancii Internationale a Religiilor (BIR), pentru inlocuirea lichidatorului judiciar (societatea Reconversie si Valorificare Active SA Bucuresti) si, in final, pentru scoaterea din faliment a bancii. Ulterior, Pavalache si-a redus pretentiile la un milion de dolari.

×
Subiecte în articol: observator pavalache