x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intervenții Salvamont: Sâmbătă au avut loc 125 de accidente în zone montane

Intervenții Salvamont: Sâmbătă au avut loc 125 de accidente în zone montane

16 Ian 2022   •   10:00
Intervenții Salvamont: Sâmbătă au avut loc 125 de accidente în zone montane

Salvamoniștii din țară au intervenit sâmbătă la 125 de accidente produse în zone montane, 47 de persoane fiind predate ambulanțelor. A fost înregistrat și un deces.

„O zi foarte grea pentru cei peste 500 de salvamontiști din intreaga țară aflați la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, pe traseele turistice și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont și care au intervenit la un număr îngrijorător de mare de accidente montane”, a transmis Salvamont România.

Potrivit statisticilor prezentate, s-au primit 125 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cele mai multe, 15, au fost primite de Salvamont Brașov. De asemenea, 11 apeluri au fost înregistrate pentru Salvamont Lupeni și 10 pentru Salvamont Alba.

În urma acestor intervenții au fost salvate 125 persoane, dintre acestea 47 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și o persoană a fost predată la IML.

S-au mai primit 63 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salvamont