!! Ne enervează că ţara care nu-şi cultivă cea mai mare parte din pământul roditor importă pe rupte fructe şi legume din zone irigate la picătură.
!! Ne enervează că, deşi totul pare a se nărui în jurul nostru, numărul serbărilor populare organizate pe bani publici a crescut exponenţial.
!! Ne enervează că dobânzile practicate de băncile din România sunt duble faţă de cele practicate de băncile-mamă în ţările unde au sediile sociale.
!! Ne enervează schimbatul pietrei cubice de pe Bulevardul Mareşal Prezan din Bucureşti. Nu doar că muncitorii mai mult stau decât lucrează, dar piatra cubică scoasă de pe partea carosabilă ajunge "prin forţe proprii" tocmai la Arcul de Triumf.
!! Ne enervează că, deşi vezi pe aproape orice şosea mai circulată cum se ridică maşini, una câte una, parcările au rămas la stadiul de proiecte frumoase. Prin centrul Bucureştiului, de la Unirii până la Victoriei, te poţi învârti şi preţ de o oră după un loc de parcare. Şi după ce renunţi într-un final la a mai găsi un cât de mic spaţiu să-ţi laşi maşina şi vrei să o abandonezi pe carosabil, undeva unde să nu deranjezi pe nimeni, constaţi că ar fi câteva locuri dacă "nesimţiţii" din trafic nu ar parca de-a latul.
VORBE DE DUH ;)
S-a întors roata.
S-a făcut de râsul lumii.
A pune beţe-n roate. (Când unul caută, prin diferite mijloace, să împiedice mersul unei afaceri.)
Aşa-i roata lumii, unii se suie, alţii coboară.
Tace a rău.
Dacă ar socoti cineva câte foi intră în plăcintă, niciodată n-ar mânca-o.
Fiecare plăteşte cu ce are.
A umbla pe două poteci.
Sacul şi-a găsit peticul.
Făr pic de ruşine.
Nici sare cu pâine gustă.
A ajunge la sapă de lemn.
A-l prinde cu mâţa-n sac.
Ion Cuceu, Dicţionarul proverbelor româneşti, Litera Internaţional
Citește pe Antena3.ro