x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INUNDAȚII. Circulaţia feroviară pe ruta Băbeni - Berbeşti, oprită DE URGENȚĂ

INUNDAȚII. Circulaţia feroviară pe ruta Băbeni - Berbeşti, oprită DE URGENȚĂ

21 Mai 2014   •   23:18
INUNDAȚII. Circulaţia feroviară pe ruta Băbeni - Berbeşti, oprită DE URGENȚĂ

Prefectul de Vâlcea a cerut oprirea de urgenţă a circulaţiei feroviare pe ruta Băbeni - Berbeşti, în urma unui crater apărut în terasamentul căii ferate pe raza localităţii Popeşti, lovită miercuri seara de inundaţii.

"Este extrem de riscantă circulaţia feroviară. A apărut un crater imens în terasament. Apele venite cu putere au reuşit să erodeze sub şină şi este în pericol transportul de cărbune şi de oameni pe această rută. Am cerut oprirea de urgenţă a traficului feroviar, vom suplimenta transportul oamenilor cu autobuze, până la remedierea terasamentului. A venit şi poliţia în zonă, traficul auto pe toată raza localităţii Dăeşti este restricţionat, sunt trei motopompe, utilaje. Nimeni nu pleacă până nu scoatem apele din gospodării şi case", a declarat prefectul Cornoiu.

Acesta spune că inundaţiile s-au întins liniar pe tot sectorul de case aflat pe o lungime de 3 kilometri, apele de pe versanţi nu au putut debuşa în canalele colectoare şi din cauza faptul că drumul este mai înalt decât curţile, apa s-a întors spre gospodării inundându-le

"Situaţia este critică aici, în satul Dăeşti, am chemat de urgenţă ISU şi am adus utilaje pentru a reuşi să scoatem apele care au inundat locuinţele oamenilor. Pentru ca satul Valea Caselor să nu rămână izolat, sau ca drumul judeţean să nu fie inundat, am reuşit să facem o breşă într-un drum lateral, care să ducă la debuşarea apei dintr-o parte într-alta şi de acolo să meargă spre râul Luncavăţ. Trebuie să spun totuşi că, chiar dacă era sărbătoare astăzi, nu mi se pare normal ca prefectul să fie primul aici. Mâine voi analiza toată situaţia", a declarat miercuri seara prefectul de Vâlcea.

Acesta a declarat că nu va părăsi zona caselor inundate până ce nu va vedea apa scoasă din curţi şi din locuinţe şi deja a convocat o şedinţă de urgenţă joi dimineaţă cu Serviciul de Gospodărire al Apelor şi cu Administraţia de Îmbunătăţiri Funciare pentru a vedea măsurile care se impun pentru refacerea şanţurilor şi a canalelor care sunt menite să preia apa scursă de pe versanţi.

Aproximativ 30 de gospodării au fost inundate, miercuri seara, în comuna vâlceană Popeşti, după ce apele scurse de pe versanţi au format torente de o parte şi alta a drumului judeţean care traversează comuna. Apele de pe versanţi s-au format în urma unei ploi cu averse care a durat jumătate de oră, căzând în medie 100 l/mp. Oamenii şi-au scos animalele din gospodării pe marginea drumului şi au încercat să blocheze şanţurile colectoare.

×
Subiecte în articol: Viitură pe Dunăre