x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, despre azile: Cei care sunt în poziții să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă

Iohannis, despre azile: Cei care sunt în poziții să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2023   •   13:25
Iohannis, despre azile: Cei care sunt în poziții să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă
Sursa foto: Hepta

Chestiunea cu azilele groazei este e o rușine națională, iar măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină, spune Klaus Iohannis. Întrebat dacă Marius Budăi ar trebui să demisioneze, el afirmă că „cei care sunt în poziții să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă”.

„Chestiunea cu azilele groazei este una foarte complicată. Cred că e o rușine națională. Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. E evident că aici sunt mulți vinovați, dar nu toți pot fi încadrați la fel. Sunt unii vinovați direct, cei care au supus la rele tratamente pe bătrânii care acolo și-au căutat liniștea și un tratament uman. E foarte problematic și aceste persoane trebuie identificate și sancționate conform legii”, spune Klaus Iohannis.

El apreciază că mai sunt și alți vinovați.

„Cum putem să ne imaginăm că funcționează aceste azile fără ca autoritățile de verificare și control să știe? Trebuie văzut cine a știut și nu a acționat trebuie tras la răspundere. Cred că lucrurile vor merge mai departe, fiindcă vinovați sunt toți cei care au știut și nu au făcut nimic, nu au sesizat, nu au intervenit. Trebuie să fie găsuiți toți vinovați, indiferent că vorbim de o vinovăție în exercițiul funcției sau una politică sau morală. Până când nu vor fi trași la răspundere toți cei care au permis o astfel de grozăvie lucrurile nu vor putea fi îmbunătățite. Deci eu sunt adeptul unei intervenții clare, ferme și hotărâte”, adaugă șeful statului.

Întrebat dacă Marius Budăi ar trebui să demisioneze, Iohannis menționează: „Nu știu cine se face vinovat politic. Sper ca cei care sunt în poziții să ia măsuri politice să aibă curajul să o facă”.

 

×
Subiecte în articol: iohannis azile