x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   13:30
Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind jocurile de noroc.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, printre altele, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009, anunță Administrația Prezidențială.

Camera Deputaţilor aprobase recent, în calitate de for decizional, legea care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile care au mai puţin de 15.000 de locuitori.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, declara în plen că nu este suficient, ci este „un prim pas, o primă victorie împotriva industriei păcănelelor, care în următoarele zile va trebui să închidă în peste 90% din localităţile din România sălile de jocuri care sunt deschise”.

Astfel, sălile de jocuri de noroc vor funcționa numai în localitățile cu cel puțin 15.000 de locuitori.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iohannis lege pacanele