x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ionuţ Budişteanu a inventat un dispozitiv care poate recunoaşte un infractor cu cagulă

Ionuţ Budişteanu a inventat un dispozitiv care poate recunoaşte un infractor cu cagulă

14 Noi 2014   •   22:32
Ionuţ Budişteanu a inventat un dispozitiv care poate recunoaşte un infractor cu cagulă

Tânărul inventator vâlcean Ionuţ Budişteanu va prezenta la Salonul de Invenţii de la Bruxelles un dispozitiv care poate recunoaşte un infractor care poartă cagulă, în timp ce acesta încearcă să spargă un bancomat.

"Am fost calificat să reprezint Romania cu o invenţie la Salonul Internaţional de Invenţii de la Bruxelles, alături de alte echipe din ţară. Eu voi prezenta un dispozitiv electronic care încearcă să recunoască persoanele care poartă cagulă şi jefuiesc un bancomat, cu un flex sau polidisc. Ideea mi-a venit după ce am văzut mai multe ştiri care prezentau astfel de jafuri, ştiu că şi la Râmnicu Vâlcea a fost un astfel de caz, iar poliţia a pierdut mult timp până a reuşit să-i identifice pe infractori', a declarat Ionuţ Budişteanu.

Inventatorii şi cercetătorii români participă la a 63-a ediţie a Concursului internaţional Bruxelles - EUREKA dedicat inventicii, organizat în perioada 13-15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul Salonului INNOVA. România va fi prezentă cu 25 de invenţii care vor fi expuse în standul realizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

×