x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ISU Bucureşti a stabilit termenul limită pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

ISU Bucureşti a stabilit termenul limită pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

11 Iul 2016   •   14:40
ISU Bucureşti a stabilit termenul limită pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu
Sursa foto: Foto: DIANA OROS

Persoanele care deţin construcţii şi amenajări ce funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt obligate să obţină acest act până cel târziu la 31 decembrie 2016, informează Biroul de presă al ISU Bucureşti.

Potrivit sursei citate, obligaţiile pentru obţinerea autorizaţiei revin beneficiarilor investiţiei sau persoanelor fizice/juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente.

Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investiţiilor.

ISU Bucureşti anunţă că, din 1 ianuarie 2017, funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor fără a se deţine autorizaţia de incendiu se sancţionează conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările ulterioare.

Amenzile nu se vor aplica până la 31 decembrie 2016, dar din luna ianuarie a anului viitor sancţiunile vor fi cuprinse între 20.000 şi 50.000 de lei.

Sursa: AGERPRES

×