x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ISU Dobrogea: Opt localităţi din judeţul Constanţa sunt izolate din cauza ninsorii şi a viscolului. Vezi care sunt

ISU Dobrogea: Opt localităţi din judeţul Constanţa sunt izolate din cauza ninsorii şi a viscolului. Vezi care sunt

de Agerpres    |    29 Ian 2014   •   22:32
ISU Dobrogea: Opt localităţi din judeţul Constanţa sunt izolate din cauza ninsorii şi a viscolului. Vezi care sunt

Opt localităţi din judeţul Constanţa - Topalu, Capidava, Ghindăreşti, Dumbrăveni, Dunăreni, Viile, Tudor Vladimirescu şi Dunărea - sunt izolate, miercuri seară, din cauza ninsorii şi a viscolului, anunţă Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Potrivit unui comunicat al Comandamentului pentru situaţii de urgenţă al judeţului, autorităţile intervin pentru eliberarea căilor de acces.

Fără apă potabilă sunt localităţile Ostrov şi Vâlcele unde se lucrează la remedierea avariilor, precum şi localitatea Lipniţa, care deţine apă în rezerve până la data de 30 ianuarie. În prezent, peste 850 de persoane acţionează în cadrul Comandamentului pentru remedierea problemelor apărute în judeţ din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile - poliţişti, jandarmi, lucrători ISU, poliţişti de frontieră, medici, personal Enel, lucrători de la Drumuri Judeţene şi Naţionale, cadre ale MApN.

De asemenea, 14 voluntari se deplasează cu autovehicule 4x4 off-road către Lumina-Tariverde pentru sprijinirea autorităţilor în salvarea persoanelor blocate în trafic. În continuare, poliţiştii rutieri însoţesc în mod organizat autovehiculele, în funcţie de posibilităţile de deplasare, pe rutele Constanţa - Medgidia şi Constanţa - Valu lui Traian.

Judeţul Constanţa este sub atenţionare de Cod roşu şi, începând cu ora 17,00, toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale au fost închise.

×
Subiecte în articol: isu dobrogea localitai izolate ninsoare viscol