x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Jandarm, găsit împușcat. Bărbatul, medaliat olimpic, fusese antrenor de scrimă la CS Dinamo București

UPDATE Jandarm, găsit împușcat. Bărbatul, medaliat olimpic, fusese antrenor de scrimă la CS Dinamo București

03 Oct 2022   •   10:02
UPDATE Jandarm, găsit împușcat. Bărbatul, medaliat olimpic, fusese antrenor de scrimă la CS Dinamo București
Sursa foto: Facebook/Florin Zalomir

Un jandarm de 41 de ani a fost găsit împușcat în cap, prima ipoteză fiind cea a unei sinucideri, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Potrivit unor surse Antena 3 CNN, bărbatul ar fi fost ofițer la Jandarmeria capitalei și fost sportiv și antrenor de scrimă la CS Dinamo București. El avea în palmares medalii la Jocurile Olimpice, campionatul mondial și cel european

Update 3

Federația Română de Scrimă a aflat cu tristețe și durere de moartea tragică a campionului mondial și european, vicecampion olimpic la sabie, Florin Zalomir și este alături în aceste momente grele de familia acestuia.

Colegi, antrenori, elevi și prieteni ai sabrerului sunt consternați și șocați de modul în care ”Zalo” a ales să plece dintre noi. Ne rămân amintirile, ne dor și ne rugăm pentru sufletul lui.

Dumnezeu să îl ierte!

Florin Zalomir s-a născut la Iași, la 21 aprilie 1981, a început scrima la CSȘ Unirea Iași cu Iulian Bițucă. A câștigat o medalie olimpică la JO Londra 2012, argint cu echipa, este campion mondial cu echipa în 2009, mai are 2 medalii de bronz mondiale câștigate în 2010 și 2001. La Campionatele Europene a luat aur în 2006 la echipe și bronz la individual și are alte 2 medalii de argint la echipe, în 2006 și 2009.

Florin Zalomir a antrenat lotul olimpic de sabie masculin al României și lotul feminin, în palmaresul său de antrenor figurează două medalii de bronz, la europene și mondiale, alături de Bianca Pascu.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte!

UPDATE 2

Florin Zalomir este sportivul găsit împușcat în această dimineață, în Otopeni. Acesta a practicat sportul de performanță ani la rând.

”A început scrima la vârsta de zece ani, la arma sabie, la CSS „Unirea” Iași, cu antrenorul Iulian Bituca, după căsătoria acestuia cu mama sa. Primul succes internațional l-a înregistrat în 1998, la Campionatele Europene de juniori de la Bratislava, unde a cucerit medalia de bronz. După doi ani, în 2000, a câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale pentru juniori din 2000 de la South Bend, iar în 2001 a fost selecționat în lotul olimpic de seniori.

La CM de la Nimes, a cucerit medalia de bronz cu echipa de sabie a României, iar după concurs a rămas in Franța și s-a înrolat in Legiunea Străină, o unitate de elită a armatei franceze. În timpul contractului său a fost detașat în Afganistan într-o misiune de menținere a păcii.

După doi ani și jumătate s-a întors în România, unde după numai trei luni s-a reintegrat în lotul olimpic. La CE din 2006 a cucerit titlul continental cu echipa de sabie a României, iar în 2009, la CM din Antalya, a făcut parte din echipa de sabie care a cucerit primul titlu mondial din istoria scrimei masculine românești.

La Jocurile Olimpice de vară, din 2012, de la Londra, alături de  Tiberiu Dolniceanu, Rareș Dumitrescu si Alexandru Siriteanu, a cucerit medalia de argint cu echipa de sabie a României.

După JO de la Londra s-a retras din activitatea competiționala, devenind antrenor de scrima la CS Dinamo București și la lotul național, alături de Mihai Covaliu si Dan Gaureanu.

A primit ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a”, arată cosr.ro.

 

UPDATE 1

Jandarmul de 41 de ani din București care a fost găsit împușcat în cap fusese declarat apt la ultima evaluare psihologică.

„Cu profund regret, confirmăm vestea tragică a decesului colegului nostru, care a fost găsit fără suflare, în această dimineață, în locuința sa. Ne exprimăm regretul pentru pierderea sa și transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Jandarmul era ofițer în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și avea 41 de ani. La cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt”, transmite Jandarmeria.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Jandarmul, ofițer și fost sportiv, ar fi fost recent divorțat. În prezent se fac verificări cu privire la arma folosită, care este personală, au precizat sursele citate.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: jandarm Florin Zalomir